Dział Techniczny > XJ-S (1975-1991) oraz XJS (1991-96)

Naprawa/Odnowa tapicerki drzwi

<< < (2/2)

jarek-jerryjag:
 Hi  , masz racje zeby wydać :
http://www.ebay.ie/itm/PAIR-OF-JAGUAR-XJS-CONVERTIBLE-DOOR-PANELS-/251138127666
 trzeba miec za duzo forsy. jednak nie wszyscy mają żółte rączki aby to zrobić. Ten to  akurat po liftingu.
 dziwne ze sprzedają z drzewem jak drzewo było dobierane do wszystkich elementów drzwi . ale !
 kolor !   jak robisz dla siebie auto to czy zrobisz czerwone czy niebieskie to nie gra roli to twój wybór  ale gdybyś chciał wystawić na  dobra aukcje czy na dobry pokaz to . akcjonariusz powie ze auto z modyfikacjami  czyli cena spada o 25% lub lepiej . Pokazy dobre tez to wytkną chyba ze  wystawisz jako auto  przerobione.  w USA mamy taką klasę trzeba jednak udowodnić ze 35 punktów jest zmodyfikowanych .
  Tak samo jak od lat  nie mozna dostać winylu który jaguar pokrywał xjc . Niby R-R ma podobny ale nie jest to oryginał i  nic nie zrobisz. Tylko  dostajesz ujemne punkty na pokazach  chociaż auto jest lepsze niż fabryczne.
  rączki to duża umiejętność . Sam kupiłem starą maszynę tapicerską ,  ale niestety nie mam wprawy ze skórą . Próbowałem plastik jest ok ale te elementy sa skórzane . chyba tylko te w tych modelach . co prawda  późne V12  też robili wszystko ze skóry. Dlatego też oddaje do mojego starego tapicera  i jestem szczęśliwy gdy on  kolor dopasuje i dobrze uszyje.

richie:
Wybrałem aluminium bo lepiej przylega i lepiej izoluję, przy dobrym głośniku tworzy sie puszka rezonansowa, w xjs jest ciężko wykleić matą drzwi od środka więc tak to oszukałem.... Otwory miałem robić na cnc ale w końcu się wkurzyłam i zrobiłem ręcznie: wiertarka, wyrzynarka, szlifierka i wycinaki, no i oczywiście pilniki.... Aluminium się ładnie układa więc nie ma problemu z wygięciem które jest na tym boczku. To właściwie tyle, mam gdzieś zdjęcia, jak znajdę to wrzucę.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej