Dział Techniczny > Technika ogólna, Literatura

Problem z instalacją gazową

(1/2) > >>

bombki:
Posiadam gaz sekwencyjny i mam taki problem: wydaje mi się że auto za wcześnie (przy zbyt niskiej temperaturze) przechodzi z benzyny na gaz (skutkiem tego jest że samochód gaśnie), jak silnik się już rozgrzeje i sam go przerzucę na gaz to nie ma problemu i wszystko jest ok. Czym może być spowodowane zbyt wczesne przechodzenie z benzyny na gaz?

roberturszula:

w instalacjach gazowych do pojazdów z wtryskiem przechodzenie na gaz powoduje ustalana prędkość obrotowa silnika (miałem kiedyś poloneza na gaz
 i było to 2800obrotów) gaz załączał się bez względu na to czy silnik był zimny czy nie.Więc w zimie starałem się rozgrzać silnik zanim wyruszyłem lub ręcznie przełączałem paliwo i gaz

pozdro!!!

bombki:
 mnie przechodzi nie przy określonych obrotach tylko przy odpowiedniej temp. Mam go ponad 3 lata to wiem ;D i dopiero teraz zaczęło coś szwankować 

roberturszula:
to sprawdź czujnik temp. ;D

bombki:
Ale ja nie wiem jak to się je ;D tylko chce wiedzieć co może być tego przyczyną, czy możliwa jest jeszcze inna przyczyna; a najlepsze jest to że to się zaczęło dziać po wymianie filtrów w instalacji

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej