Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

Problem z DSC system

(1/2) > >>

kruk1234:
witam mam taki problem po wymianie silnika w moim jagu z 3.0 v6 na taki sam od dłuższego czasu mam problem z czujnikiem kąta skrętu czy jakoś tak nie wiem jak to dokładnie nazwać problem jest taki ze przy odpaleniu i ruszenia Nie ma żadnego błędu po chwili kontrolka trakcji miga na pomarańczowo samochód przychamowuje zapala się błąd DSC system fault i wtedy samochód zaczyna normalnie jechać ale błąd się pali i nie mogę ani włączyć kontroli ani wyłączyć może poradzicie co robić czy skasować błąd czy może wystarczy to jakoś skalibrowac ??

voitec:
Błąd to skutek, a nie przyczyna - kasowanie nic nie da. Odczytaj co to za błąd, a później będzie można szukać rozwiązania.

kruk1234:
czyli muszę podpiąć pod komputer

kruk1234:
no i problem rozwiązany :)  mechanik przy wkladaniu silnika do jaga założył przekładnie kierownicza o jeden obrót za dużo w prawo o 360¤ na skręconych kołach pokazuje dobry kont a na prostych zły i komputer odczytuje ze koła są skręcone cały czas i pokazuje błąd

cezar:
Witam. Poprosze do namiar tego warsztatu poniewaz mam ten sam problem od dłuższego czasu. 

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej