Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

Wybór nowych cewek i świec zapłonowych.

<< < (7/9) > >>

ziutek567:
Ja uważam że najtańsze to padaki, ale jeśli szarpie na aktualnych to i tak lepsze. W tych autach lepiej kupić droższe, lub jakieś long lajfy bo zdejmowanie kolektora po kilka razy może sie skończyć jeszcze droższymi uszczelkami

sobrus:
Tak, ze względu na trudny dostęp do świec w X-Type oszczędzać nie należy. Dlatego mam irydowe denso i pewnie przeżyją auto.

Natomiast co do Iskier to użytkowałem w Roverze i sprawowały się lepiej od NGK, więc cena nie jest tu jakimś wyznacznikiem.

Ale tam świece wymienia się 15 minut samemu więc można eksperymentować.

Zbyszek__:
Cześć, trochę dawno tu pisano ale dołączę się ze swoimi doświadczeniami. Po zakupie kota wymieniałem świece już 2 razy, przeleciałem nim prawie 80 tys. km. Raz wymieniałem na Bosch irydowe, raz na Denso t20tt, nie ma generalnie żadnych różnic, ładnie pracuje i na tych i na tych, teraz wymieniam kolejny raz i będę kupował denso t20tt , są naprawdę dobre mimo niskiej ceny, która sugerować mogłaby bylejakość. Co do cewek zawsze przy wymianie świec zamawiam od znajomego profilaktycznie używki z małym przebiegiem, wszystko działa jak trzeba, odpukać, nic się nie dzieje złego :) Pozdrawiam:)

sztandi7:
Co do świec - miałem irydowe T20TT i po demontażu po 15kkm wyglądały dalej spoko, zmieniłem na irydowe IT20TT, przejechałem na nich już koło 5kkm i różnic nie zauważyłem absolutnie żadnych.

Jaguar:
Mi też cewki padały w zeszłym roku, ale zdecydowałem się wymienić na trzy nowe z tyłu ponieważ do przednich jest lepszy dostęp. Cewki NGK oraz świece NGK 4968 - nie posiadam instalacji gazowej. Jak do tej pory jestem zadowolony.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej