Witam Was serdecznie ;-)
Od tygodnia jest posiadaczem XFa. Na początku poszukiwałem zupełnie innego samochodu, ale wpadło mi ogłoszenie w ręce pięknego XFa po kryteriach jakie wpisałem w wyszukiwarce ( max 7 lat, bezwypadkowy, max 100k przebiegu i takie tam). Nie mogłem się oprzeć. Pojechałem, zobaczyłem i zakochałem się ;-)
Wszystko jest pięknie, ale zauważyłem kilka problemów:
1. drzwi tylne lewe nie zamykają się z kluczyka, mam wrażenie że ta zakładka przy klamce od wewnątrz potrzebuje dużej siły do zamknięcia - zupełnie jakby były nieużywane nigdy ( i tak pewnie było ). Wiec musze ręcznie zamknąć od środka a potem z kluczyka i reszta zamyka się bez problemu.
2. łopatka lewa od wycieraczek (patrząc od strony kierowcy) nie jest dociśnięta do samej szyby. Tj wycieraczki pozostawiają mały kawałek niezmytej szyby. Próbowałem odkręcać/przykręcać/ gimmastykować - nie dałem rady poprawić.
3. Gdzieś na forum wcześniej wyczytałem, że generalnie mało pali ( 3.0 diesel 240km), natomiast u mnie średnie spalanie w mieście tj 11-15litrów (Warszawa). Czy to w miarę normalne ? Generalnie nie przeszkadza mi to, bo poprzedni palił więcej ;p (V8, 275km dochodziło do 26 litrów benzyny ;p )
4. Po naciśnięciu na kluczyk "otwieranie drzwi", drzwi od kierowcy nie otwierają sie od razu. Ale otworzą się zawsze jak klikne 3 razy. Takie ustawienie? czy to też do zrobienia tak jak te tylne drzwi?
4. Serwis w Wawie zaufany, który zna się na rzeczy? który w razie czego zrobi to z czym mam problem ? Macie jakieś polecenie?
Generalnie autko wygląda jak nówka sztuka, piękne, niski przebieg, pierwszy właściciel, kupiony w salonie w Warszawie generalnie z bardzo dobrego źródła. Jestem mega zadowolony z zakupu ;-) Pomożecie ?
Pozdrawiam
D