Obiad Jaguar Club Poland 30 lipca 2017 r.
MENU - skrócona wersja
Zupy:
Rosół z makaronem i podróbkami 7 zł
Chłodnik na maślance z botwinką i jajkiem 14 zł
Przystawki:
Krewetki w na białym winie i maśle czosnkowym podane na sałatce 29 zł
Śledź na ostro - marynowany w miodzie, pieprzu młotkowanym, papryczkach piri piri oraz koniaku, podany na sałatce 14 zł
Sałatki:
Sałatka z grillowaną piersią kurczęcia z pomidorem sherry, ogórkiem, papryką, oliwkami, mixem sałat i sosem z dodatkiem kaparów i anchois 24 zł
Sałatka z grillowanym kozim serem, prażonymi pestkami dyni oraz migdałami, filetami pomarańczy, pomidorkiem sherry, ogórkiem, mixem sałat i sosem żurawinowym 26 zł
Dania główne :
Rolada śląska wołowa podawana z kapustą modrą oraz kluskami śląskimi 33 zł
Golonka pieczona w piwie podana z kapustą i grzybami, sosem i pieczywem 31 zł
Pieczona polędwiczka wieprzowa podana z ziemniaczanymi placuszkami, warzywami i sosem kurkowym na bazie śmietany 35 zł
Pieczony filet z łososia marynowany w cytrusach podany ze szpinakiem i frytkami 45 zł
Pieczone udko gęsi marynowane w czerwonym winie i tymianku podane z kluskami śląskimi, burakami na ciepło i sosem 47 zł
Stek z polędwicy wołowej ( 200 g) podany z masłem czosnkowym, na ziemniaczanych rosti z grillowaną cebulą, grillowanym czosnkiem i grillowanymi pomidorkami sherry 65 zł