Dział Techniczny > Warsztaty i sklepy
naprawa xj 40
bartex:
auto jakie chce dopiescic jest w 100% orginal po calkowitej renowacji karoseri i to jest 1994 rok a auto na czesci jest faktychnie 1992 i wiem ze srodek jest inny ale kupilem go tylko dlatego ze ma przebieg 70 tys i chcialem wlasnie ten silnik przelozyc bo jest taki sam 4000 cm a i elementy zawieszenia tez mozna wykorzystac .W egzemplazu docelowym z 1994 roku chce usprawnic nawiewy i ewentualnie przeserwisowac zawieszenie , elektryke i takie podstawowe elementy aby samochod byl na przyszle lato 100% sprawny.
A to ze remonty sa nieproporcjonalnie drogie do wartosci naszych aut wiem doskonale ( sama karoserja pochlonela okolo 10 tys,a za dwa blotniki przednie bez grama rdzy zaplacilem 1500 zl ) to jest 6 klasyk w moim garazu.
Z pelna swiadomoscia szukam kogos kto dopiesci odplatnie mojego xj 40
jarek-jerryjag:
bartex . robisz dobra robote . . Ja jednak trzymałbym sie wymiana silnik a to w 90% latwiej niz robieniem elektyrki z modelu 1992 na model 1994 . Ale moze twoj 1992 to jest podobny do 1994 . W USA to dzień a noc.
Zacznijmy od silnika . J awol e 1992 niz 1994 . to sprawa wtryskow , wału korbowego , panewek itp . Sprawdz czy wlew oleju masz w pokrywie czy obok rurka.
Niedawno przerabiaczem zmianę silnika z xj40 -1990 do xjs 1994 . Mozna ale jest sporo roboty aby wszystko było jak w 1994.
sprawdz jeszcze uszczelkę pod kolektorem ssącym czy masz w 1992 grubą czy juz cienką / to dość ważne bo ta uszczelka współpracuje z wtryskami . ( w 1993 znajomy mechanik nie wiedział ze wymyślili-zaprojektowali nową uszczelkę i wstawił grubszą . Auto chodził zle )
Wentylacja AC jest tez inna . dowodzenie podciśnienia ma tylko jeden zawór a w 1992 były cztery . ( ten jeden zawór robi za cztery.) sterownik jest inny plus freon i parownik ( z tym późniejszym było sporo problemów)
Bawię sie aktualnie w sprzedawanie części do Jagow części które sa niedostępne . Cholera płacisz za błotniki 1500 zł to chyb aja zacznę takie sprzedawać. W Kalifornii jak mieszkasz w południowej daleko od oceanu to rdzy nie było . Karoserie sa w 99% bez rdzy czy to auto m a30 czy 50 lat . na złomowiskach płacisz około 60 dolców za błotnik, maskę czy drzwi , który sam wykręcisz. Jedyny problem z przesłaniem nie mowie do Polski ale nawet w USa jest problem . bo to żadna firma oprócz przewózek tirami nie chce brać . sa autobusy ale nigdy nie wadomo kiedy takie części dotrą.
gdybyś miał pytania z silnikiem ,nawiewam pisz .
Nawigacja
Idź do wersji pełnej