* Ja wymieniałem silniczek regualcji to koło 100zł mnie wyniosło.
* Hamulce - Też będę wymieniał, bo mam pękniętą tarczę przednią i tak jak Ty wspomagam się w takich chwilach innym autkiem - swoją Alfą bądź tez służbowych Nisanem
- osobiście w tej sprawie będę nudny i założę tarcze TRW, chyba że coś mi odwali to zakupię Brembo. Zestaw chyba najoptymalniejszy. Z tanszych rozwiązań ktoś mi polecał polską Mikodę plus klocki ATE, ale osobiście nie sprawdzałem, poza tym nei zawsze tańsze rozwiązania się sprawdzają, szczególnie w Naszych kotach.
* Dywaniki - dużo tego na alledrogo, ale jak już kupujesz to jakieś grube, bo z autopsji wiem, że te tanie szybko szlak trafia (przynajmniej z 8-9mm), pierwszy lepszy link
http://allegro.pl/ekskluzywne-dywaniki-samochodowe-jaguar-x-type-i6813026193.html. Co do stoperów - lepiej chyba kupić bez i zrobić sobie dziurkę, a potem obłożyć tą metalową tulejką kaletniczą tak, żeby pasowała na standardowe zaczepy dywaników w iksie.
* Tempomat sterujesz przyciskami set + i - ale najpierw musisz go włączyć przyciskiem On/OFF także po prawej stronie kierownicy, tyle że trochę od boku (analogicznie jak przewijanie audio z drugiej strony kiery)
* Opony - Uniroyale nie są złe, ale ja bym się obawiał, że przy ich deszczowym bieżniku byłoby głośno, sam kupiłem Dębicę Presto 2 w cenie niecałych 1100zł i jestem całkiem zadowolony - ABS przy hamowaniu nie jest problemem i jest dosyć cicho. Przy okazji wsperam polskiego producenta
* BTW: Żeby mieć zadbanego kota, trzeba być przynajmniej trochę świrem - ze mną jest jeszcze gorzej, bo mam też Alfę GTV i nie raz, nie dwa moja kobieta zarzucała mi, że kocham swoje auta bardziej niż ją. Z grzeczności nie zaprzeczyłem haha. No cóż... Takie życie