Dział Ogólny (Tematy Jaguarowskie i nie tylko) > Jaguar News & Jaguar Scena

Ramki clubowe na tablice rejestracyjne

<< < (6/6)

wojtek03:
A ja paliłem i się tego nie wstydze. Panowie, nie ulegajcie tej fałszywie pojętej poprawności.  A jaki sens  i smak miałoby życie bez błędów , czasem złych czy nierozsądnych decyzji? Nie wszystko musi w życiu być logiczne mieć sens itd. Jakby tak było co byście wspominali?   

sobrus:
Ja rozumiem, że w każdym klubie jest inaczej i specjalnie za ramkami nie tęsknie, tylko zwracam uwagę na możliwość promowania klubu poprzez ramki.
Ktoś kupuje Jaga, nie wie nic o klubie. Spotyka innego Jaga patrzy na ramki tam podany adres internetowy i myśli "o jakiś fajny klub może dołączę a przynajmniej zerknę co tam jest!".

A wiadomo - więcej członków to więcej składek, większa społeczność (nawet nie klubowiczów ale i sympatyków) zwiększa atrakcyjność forum itd.
Ograniczanie dostępu do ramek (tym bardziej odpłatnego) wydaje mi się w tej sytuacji strzałem w kolano.
Niektóre stacje benzynowe dawały zniżki na paliwo za wożenie ich ramek (rozdawanych za rzecz jasna za darmo).

Pomijając fakt że to nie forum Skody czy BMW tylko aut dość rzadkich i na tłumy raczej i tak nie ma co liczyć.

Ale rozumiem, że macie swój własny pogląd na tą sprawę - OK.

JCPF7777:

--- Cytat: boodzio2 w Styczeń 21, 2018, 18:45:21 pm ---Więc może czas zrobić nie tylko klubowe ramki ale i forumowe.
Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka

--- Koniec cytatu ---

Klub jest właścicielem Forum, ale mam nadzieję, że jako Członek Klubu nie namawiasz do łamania praw. :)
(Zaraz się zacznie dyskusja o prawach autorskich, bo przecież o czymś pisać trzeba). :)

Sobrus,
czy Ty trafiałeś na to Forum dlatego, że zobaczyłeś na ulicy ramki pod tablicą rejestracyjną, czy dlatego, że wszedłeś w google, kliknąłeś i znalazłeś link do Forum?
Pominę fakt porównywania nas z forami innych znamienitych marek. Czy musimy się zlewać z tłumem? Przecież od zawsze wiadomo, że Jaguarami jeżdżą ludzie nietuzinkowi, niesamowici i do innych niepodobni :)
Dostęp do ramek (odpłatnych) ogranicza prawo i mam nadzieję, że nikt tutaj nie wzywa do łamania prawa. Klub jest fundacją non profit i nic nie sprzedaje. Odsyłam do mojego postu powyżej, z dnia 11 czerwca 2017 roku.
Pogląd na tę sprawę, jak i na wiele innych kształtuje bardzo często zawartość portfela.
Powtarzam: ramki klubowe dostają Członkowie Klubu wraz z Pakietem Członkowskim i nie rozumiem, dlaczego inne osoby miałyby wozić pod rejestracją ramki klubowe.
Rozumiem, że ten wątek będzie się jeszcze rozwijał, bo przecież o czymś trzeba pisać ;)

sobrus:
Nie pamiętam jak trafiłem na forum, byłem klubowiczem Roverki.pl i pewnie to była kwestia czasu aż tu zajrzę.
Nie doczytałem, że sprzedaż jest prawnie zabroniona - jeżeli tak to nie ma co dyskutować :)

PS. Nie porównuje klubów, chodziło mi o różnicę w popularności aut.

Boodzio2:
JCPF i forum to dla Mnie dwa różne tematy. Nie mówię aby ramki czy innego typy charakterystyczne elementy informujące o przynależności do klubu ,czy pokazujące ,że jest się miłośnikiem i użytkownikiem Jaguara ,oraz bywalcem forum były identyczne. W klubie cytrynki znakiem rozpoznawczym była żółta naklejka na lewym lusterku , wiec i w tym przypadku można o takim rozwiazaniu pomyśleć .Namawiam oczywiście do wstąpienia w szeregi  :logojcpf: , oraz aktywny uczestnictwie w licznych imprezach w każdym roku.Pierwsza już za kilka tygodni.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej