Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)

XF 3.0D S -- cięzko odpala

<< < (2/2)

q_nerk:
Stawiam na pompe paliwa i z tego co wiem to nawet była akcja serwisowa na jej wymianę

KRISS:

--- Cytat: MaksWro w Maj 09, 2017, 16:55:45 pm ---
Pytanie który czujnik najpierw sprawdzić ewentualnie którą pompę?
Mogę troche poeksperymentować z czujnikami bo mam XJ z tym samym silnikiem więc metoda prób i błędow bez latania po serwisach i kupowania niepotrzebnych częsci.

--- Koniec cytatu ---

Kupiłem popcorn, czekam aż zarżniesz silnik :) taki żart :D

on ma taki prestart w testerze do tego, żeby zalać pompę - klikasz, zalewa, chodzi oto żeby nie zapierdzielić sobie pompy właśnie.

Dobra to teraz na poważnie.
Zostawiając teorie o ciśnieniu na listwie... który akurat świeci w tym przypadku radosnym Restricted Performance to...
możemy jeszcze dorzucić sobie do błędów np crankshaft position sensor, albo np  błąd w ECM-ce ( który się wykrzaczył i trzeba go zaadotpować) albo wymienić...

Jedź do kogoś kto ma wiedzę, zanim sobie zmajstrujesz poważny problem i wtedy będziesz mieć do wyboru albo zapłacić dużo, albo bardzo dużo.

MaksWro:
Witam
Autko juz chodzi i raczej jest wszystko Ok :)
Rozwiązaniem problemu odpalania co sprawiło największą trudność był regulator ciśnienia paliwa, po wymianie pali "od strzała"  :-clap

Co do błędu Engine systems fault okazało się ze dwa wtryski lały na potęgę, zostały wymienione i poki co wszystko działa jak powinno.
Mechanik niestety nie zaadaptował wtrysków bo nie dał rady i tutaj przydałaby mi sie pomoc Krissa czy te dwa wtryski same sie "zaadoptują" czy potrzebują pomocy i co ewentualnie grozi jazdą na niezaadaptowanych wtryskach?

KRISS:
ja nie wiem czy leją, trzeba popatrzeć na podglądzie w teorii same powinny się dostroić.

MaksWro:
Lały wczesniej i zostały wymienione chodziło mi tylko czy trzeba je adaptować. Mechanik mowil ze możliwe ze same sie naucza co i jak.
Poki co jezdze i jest wszystko Ok

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej