Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
Zmieniarka CD nie włącza się.
(1/1)
sztandi7:
Dziś padła mi zmieniarka. Po prostu po wciśnięciu CD nie dzieje się nic. Podczas próby otworzenia pojeminika z płytami słychać mechanizm ale się nie otwiera, jakby się przyblokował. Wczoraj miałem przypadek, że po włączeniu płyty wszystko grało ale był w tle bardzo głośny pisk. Natomiast po wyłączeniu i włączeniu silnika wróciło do normy i się nie powtórzyło. Miał ktoś podobny przypadek ? Strzelam, że to wina zablokowanej płyty, a nie tyle lasera. Do tej pory płyty działały bez problemu i bez przycięć. Jak tu żyć bez muzyki w aucie ???? :- pojecia
Rune:
Siemanko. U mnie na rejonie każdy w X ma ten sam problem ^^. Już ci tłumacze przyjacielu, przejedz się furą po dziurach niech ją tam wytrzepie wiadomo nie musisz dopitalać ze ci pół zawieszenia wytrzepie :D weź płaski śrubokręt naciśnij przycisk aby ci oddała zmieniarka płyty, i w tym momencie jak będziesz słyszał że chodzi mechanizm musisz podważyć od prawej strony ( NIE od strony gdzie jest przycisk!!) Na 100% ci odda ;) u Mnie i u znajomych tak oddaje ^^ POWODZENIA
sztandi7:
Takie porady to ja rozumiem :-V Oczywiście oddała, a CD znów działa. Uratowałeś mi życie, bo dla mnie to była awaria krytyczna :-yipee
Rune:
Te X typy wszystkie takie same :-hehe :-hehe
sailor111:
Witam.
U mnie w xj zmieniarka w ogóle nie reaguje jak by prąd nie dochodził. pod który bezpiecznik może być podpięta, myślę że od tego trzeba zacząć. chyba że ktoś ma inne pomysły.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej