Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
Błąd P1582
q_nerk:
Ja ten błąd kasowałem autocomem i problemów nie było.
Generalnie są to zamrożone ramki w momencie powstania innego błędu.
sztandi7:
--- Cytat: q_nerk w Kwiecień 21, 2017, 21:32:36 pm ---Ja ten błąd kasowałem autocomem i problemów nie było.
Generalnie są to zamrożone ramki w momencie powstania innego błędu.
--- Koniec cytatu ---
Ja tych błędów miałem kilka po poprzednich naprawach, ten jedyny po skasowanu wrócił ponownie. Ale spróbuję na innym interfejsie.
pzte90:
Sztandi widzimy się ponownie ;p Dziś podpiąłem auto pod kompa i mam błąd 1582. Żadnych innych błędów nie ma. Samochód nie daje żadnych oznak ze coś jest nie tak. Jedyne do czego mógłbym się przyczepić to po odpaleniu obroty są w okolicy 1200 i bardzo powoli spadają. Czyściłes, może przepustnice ? Jakieś tipy co z tym robić?
sztandi7:
Co do tego błędu - z tego co pamiętam to powypinałem wszystkie wtyczki, wyczyściłem kontaktem i powpinałem z powrotem. Odpięcie klemy na kilkanaście minut i błąd nigdy już nie powrócił. Przepustnicy szczerze nie pamiętam czy czyściłem czy nie (choć znając mnie to pewnie tak), na pewno czyszczony był MAF Sensor.
Po odpaleniu zimnego silnika zawsze obroty w samochodzie są trochę wyższe, ale powinny one spać dosłownie po minucie.
pzte90:
Ok MAF sensor, jasna sprawa mogę go wyczyścić u siebie na podwórku. A konkretnie jakie wtyczki masz na myśli? Do przepustnicy idzie się łatwo dostać, dam rade to zrobić pod domem?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej