Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)
FUEL EMPTY
coolio:
Witam szanownych Kolegów z Forum.
Dzis wyskoczył mi komunikat dotyczący BRAKU PALIWA W ZBIORNIKU, a było co najmniej 3/4. dotankowałem 10 l (pod korek) i nie pomogło. :-nie :-nie
Czy ktoś przerabiał ten problem w swoim XFie??
DODAM ze podłączyłem kompa w domu i wyskakuje m. in. błąd : P 1346 - niska predkosc pompy paliwa usterka/przekaźnik. wczesniej go nie bylo i nie moge go wykasować. Nie wspomnę, ze mam 56 błedów w module sterowania skrzyni biegów (TCM), których tez usunac nie moge.
dzięki za pomoc. :-help
coolio:
FUEL LEVEL LOW....
dla zainteresowanych:
poszukałem w internecie (na angielskich stronach) gdzie forumowicze opisują podobny problem wskazując na czujnik paliwa lub zaśniedziałe przewody pod tylnym siedzeniem. w sobotę posprawdzam co mogę i opiszę.
coolio:
FUEL LEVEL LOW.. (wyswietlany właściwy komunikat).
po tygodniu jazdy z w/w komunikatem Jag padł w czasie jazdy. Objawy: sekundowe drgania silnika (jak by auto najechało na linie przerywane na drodze ze znaczną prędkością) po czym silnik gasł. odpalałem na nowo - przejechał kilkaset metrów do ponownych drgań i znowu gasł.
Mechanik sprawdził pod tylnym siedzeniem i żadnego zaśniedziałego przewodu nie było. Pogrzebał przy pompce paliwowej, która tez była sprawna, zresetował komputer i wszystko wróciło do normy. :-clap Stwierdził, że komputer mógł wyłączać silnik w związku z wykrytym niskim stanem paliwa żeby nie zatrzeć pompki.
oby się to nie powtórzyło. :-V
waka:
Mialem to samo. Przez 2 tygodnie jezdzilem z info fuel level low. Pozniej doszlo ze fuel pump fail. Nastepnie zaczely falowac obroty i jag stwierdzil, ze dalej nie jedzie.
Ale najlepsze jest rozwiazanie. Wystarczylo popukac bak paliwa od spodu gumowym mlotkiem i wszystko wrocilo do normy i od 2 miesiecy jest spokoj. Podejrzewam, ze pompa albo plywak sie jakos zawiesily i przez to ten blad. Jak bedziecie mieli fuel level low to sprobujcie popukac od spodu zbiornik paliwa, moze i w waszym wypadku pomoze.
Pozdrawiam
KRISS:
--- Cytat: coolio w Kwiecień 11, 2017, 21:42:04 pm ---Witam szanownych Kolegów z Forum.
Dzis wyskoczył mi komunikat dotyczący BRAKU PALIWA W ZBIORNIKU, a było co najmniej 3/4. dotankowałem 10 l (pod korek) i nie pomogło. :-nie :-nie
Czy ktoś przerabiał ten problem w swoim XFie??
DODAM ze podłączyłem kompa w domu i wyskakuje m. in. błąd : P 1346 - niska predkosc pompy paliwa usterka/przekaźnik. wczesniej go nie bylo i nie moge go wykasować. Nie wspomnę, ze mam 56 błedów w module sterowania skrzyni biegów (TCM), których tez usunac nie moge.
dzięki za pomoc. :-help
--- Koniec cytatu ---
Przerabiałem - pływak
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej