Dział Techniczny > XJ X300, X305, X308 (1994-2003)

X300 rama pomocnicza dyferencjału i drążek stabilizacyjny

<< < (4/10) > >>

piorek:
Interesuje mnie bardziej tłumienie nierówności - czy tu jest jakaś zmiana? Moim zdaniem nie powinien taki montaż wpływać, ale wolę zapytać.
To że auto jest bardziej zwarte, jest warte takiego montażu.

truten23:
Dołożenie drążka stabilizatora usztywnia dodatkowo zawias, więc tłumienie nierówności jest jakby mniejsze. Ale moje odczucie.

katar83:
Rama wstawiona. Efekty rewelacyjne, jakkolwiek zmiana tej tylnej belki dyferencjalu do ktorej trzymaja sie wahacze to masakra w najlepszym wypadku :)
Trzeba bylo trzech 100kg+ chlopa zeby ruszyc sruby na wahaczach(mozliwe tylko ruszajac samym wahaczem). Jak juz sie ruszyly to reszta poszla w miare prosto, jakkolwiek wymiana calego zawieszenia z tylu, zajela mi cale dwa dni, teraz recovery zajmie z kolejne 5  :-K
Auto jedzie w koncu jak nowe. Teraz tylko dodam drazek ARB i bedzie X300 LWB Sport  8)

Six:
Chciałbym prosić o doprecyzowanie ;) Czy do zwykłego X300 (nie XJR, bez stabilizatora) sama rama jest Plug&Play, czy trzeba jeszcze jakiś element zmienić?
Chciałbym właśnie dorzucić tę ramę, ale bez zabawy w stabilizator, i zastanawiam się co mam dokupić (poza nowymi tulejkami oczywiście).

truten23:
Dołożenie samej ramy jest P&P.
Dopiero jeśli myślisz o stabilizatorze to trzeba pokombinować jak go zamocować.
Przed założeniem ramy zmień olej w dyfrze. Bo później będzie problem z dojściem do korka wlewowego/kontroli poziomu oleju. ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej