Dział Techniczny > XK8/R (1996 - 2006, jako x100), XK (2007 - 2015 jako x150)
XK8 Nie mam już siły
KRISS:
Jarek, my zrobiliśmy takiego któremu też wypadły gniazda zaworowe, chodzi jak stół od roku :)
Wsadzanie używek chyba nie ma sensu, bo one są za stare. Tak czy inaczej za remont uczciwy trzeba w PL liczyć 20k i już.
jarek-jerryjag:
Te gniazda są złe zakładane . Jak pamiętam to V12 5.3 bylo to samo . Faktem jest ze dwa rożne metale i gdy przegrzeje się to moze zawór wypaść al emoizn ato jeszcze zabezpieczyć inaczej . Co prawda nigdy nie widziałem 6l v12 z wywalonymi gniazdami dziwne . Może lepsze chłodzenie? Chociaż V8 jak xj8 czy xk8 miały bardzo dobre chłodzenie a gniazda wypadają .
Robiąc głowicę czyli wstawianie nowych gniazd sporo forsy i roboty . Jak znajdziesz dobrą głowicę używaną to i tak musisz ją sprawdzić tuleje uszczelki , ustawienie podkładek to tez sporo pracy ale ja oszczędzam na oddaniu do warsztatu głowicy. Ja kupuje cale silniki ze skzrynią . okolo 500-600 dolców . sam ( z kolegą) wyjmuje na złomowisku. Jak zdejmę pokrywę i napinacze poszły czy łańcuch to w 100% wał korbowy dobry czyli blok plus skrzynia powinna byc OK . Jak napinacze dobre to ( wyglądają ze były niedawno zmienione to wygląda na skrzynię albo wał . Problem ze nie mozna odpalić tych aut i kupujesz kota worku , ale za 500 to jest dość duzo części .
PS Kriss czy znalazłeś schemat to tych bocznych świateł w europejskich xjs-ach ?
KRISS:
Mam płyty w plecaku już, jutro z rana odpalę stację dysków (takie czasy :P ) i albo zrzucę na pdf-a, albo wydrukuję i wyślę Ci pocztą :D
jarek-jerryjag:
Hi Kriss chyba masz słaby laptop nic nie doszło . zamiast studiować schematy zobacz jak i gdzie podłączyli przewody do bocznych wiązek w europejczykach. ja nie mam problemu z amerykańcami ale jak robię auta na Europe to chciałbym zrobić jak fabryka robiła . inaczej zrobię mickey mouse . Będzie działało ale czy w 100% tak jak to fabryka chciała ??? nie jestem pewny.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej