Dział Techniczny > XK8/R (1996 - 2006, jako x100), XK (2007 - 2015 jako x150)

XK8 Nie mam już siły

<< < (2/2)

KRISS:
Jarek, my zrobiliśmy takiego któremu też wypadły gniazda zaworowe, chodzi jak stół od roku :)
Wsadzanie używek chyba nie ma sensu, bo one są za stare. Tak czy inaczej za remont uczciwy trzeba w PL liczyć 20k i już.

jarek-jerryjag:
 Te gniazda są złe zakładane  . Jak pamiętam to V12  5.3 bylo to samo . Faktem jest ze dwa rożne metale i gdy przegrzeje się to moze zawór wypaść al emoizn ato jeszcze zabezpieczyć inaczej .  Co prawda nigdy nie widziałem 6l  v12 z wywalonymi gniazdami  dziwne . Może  lepsze chłodzenie? Chociaż   V8  jak xj8 czy xk8  miały bardzo dobre chłodzenie a  gniazda wypadają . 
 Robiąc głowicę  czyli wstawianie nowych gniazd   sporo forsy i roboty . Jak znajdziesz  dobrą głowicę używaną  to i tak musisz ją sprawdzić tuleje uszczelki , ustawienie podkładek  to tez sporo pracy ale ja oszczędzam na oddaniu do warsztatu głowicy. Ja kupuje cale silniki ze skzrynią  . okolo 500-600 dolców .  sam ( z kolegą)  wyjmuje  na złomowisku. Jak zdejmę pokrywę i napinacze poszły czy łańcuch to w 100% wał korbowy dobry  czyli blok  plus skrzynia powinna byc OK . Jak napinacze dobre to ( wyglądają ze były niedawno zmienione to wygląda na skrzynię albo wał . Problem ze nie mozna odpalić tych aut i kupujesz kota worku , ale za 500 to jest dość duzo części .
 PS Kriss  czy znalazłeś schemat to tych bocznych świateł w europejskich xjs-ach  ?

KRISS:
Mam płyty w plecaku już, jutro z rana odpalę stację dysków (takie czasy :P ) i albo zrzucę na pdf-a, albo wydrukuję i wyślę Ci pocztą :D

jarek-jerryjag:
Hi Kriss  chyba masz słaby laptop nic nie doszło  . zamiast studiować schematy zobacz jak i gdzie podłączyli przewody do bocznych  wiązek  w europejczykach.  ja nie mam problemu z amerykańcami ale jak robię auta na Europe to chciałbym  zrobić jak fabryka robiła . inaczej zrobię mickey mouse  . Będzie działało ale czy w 100% tak jak to fabryka chciała ??? nie jestem pewny.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej