Dział Techniczny > XJ X351 (2009 - obecnie)

wyciszenie jaguara XJ X351

<< < (3/4) > >>

Malfoy:
Wiele zależy też od szyb, akustyczne podwójne bardziej izolują .
Mi, wydaje się XJ bardziej głośniejszy od A8 ale to zapewne poprzez koła i opony  ;D w Jagu 20" w Audi 17".

Co do zawieszenia jestem mimo wszystko nadal za pneumatyka A8 - semki  :-thank dla mnie przpaść

Yoohas:
Tak jest. I dlatego już staruszek e38 jeśli miał pakiet wyposażenia z podwójnymi klejonymi szybami bocznymi był bardzo cichy w środku. Nawet przy dużych prędkościach.

Aha, była mowa o LS. Coś w tym jest. Zarówno Mk 1 jak i Mk 2 są rewelacyjnie ciche. Oczywiście duża w tym zasługa legendarnego V8 ale i tak jak na 20-letnie trupy to jest rewelacja.

KRISS:
ta połatane trzeszczą bardziej... :D :D :D

pablo21:
 :-hehe :-hehe :-hehe

Adramelek:
Jak pierwszy raz odpaliłem przed zakupem to pomyślałem że jest głośno bo słyszałem silnik myślałem że w tej klasie samochodów nie będzie go słychać na niskich obrotach ale z drugiej strony uwielbiam ten jak że przyjemny ryk V6  :)
Podczas jazdy głównym problemem są opony oraz stan nawierzchni bo to właśnie je słychać najbardziej plusem jest to że nie ma praktycznie różnicy czy jedziemy 80, 120 czy 140km/h, a najbardziej zdumiewa mnie jak bardzo ten samochód wycisza dyskotekę która znajduje się w środku od otoczenie zewnętrznego, drzwi zamknięte dyskoteka prywatna drzwi otwarte sąsiedzi zaproszeni  :-hehe
Nie wiem czy we wszystkich wersjach tak jest ale w moim szyby są podwójne i robią bardzo dobrą robotę.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej