Dział Techniczny > XJ Seria I do III (1968-92)
AIR INTAKE v12
optre:
Jesli uwazasz ze taka modifikacja bedzie ok to zrób to jaknajbardziej (w koncu Ty jeździsz tym autkiem), ja bym jednak zrezygnował z tych 25KM w zamian za zachowanie orginału, moim zdaniem to tak jakbyś kotu obciął pazury i przyklejił tipsy bo będzie ładniej wyglądał. Ja jestem zwolennikiem orginału, no ale decyzja należy do Ciebie. Dla mnie v12 w orginale wyglada i dziala idealnie.
adams:
Hi
Sorki ze sie wtrancam, ale wydaje mi sie ze pod maska nie ma slowa orginal. Wzystko jest dopuszczalne w celu podniesienia kultury pracy silnika ;D ;D ;D
poz adams
naughtycat23:
Glebszy oddech kota bedzie z pewnoscia przyjemniejszy dla ucha wlasciciela v12 zreszta i tutaj mam pytanie o opinie forumowiczow - koncowiki wydechu dla mnie osobiscie jedyny element " zewnetrzny " wygladajacy zupelnie fatalnie ale jak rozumiem zastosowanie takiego ksztaltu ma swoj cel jednak nieseryjne koncowki uksztaltowane zupelnie inaczej wygladalyby lepiej ale bylyby nieseryjne..... pozostaje to samo pytanie ja jestem zwolennikiem zmian na plus :-V
jarek-jerryjag:
lepszy odgłos i lepszy wygląd!
usuń tylne (ostatnie) tłumiki (mozna zastapic mniejszymi) a koncowki z każdej strony podwójne jak w XJRS.
Choina:
Faktycznie końcówki wydechu są fatalne w serii I II III.
Jest to jedyny element, który bym zmienił mając serię I lub II.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej