Dział Techniczny > XJ Seria I do III (1968-92)
Jaguar XJ6 1985r klapa bagażnika się nie otwiera
Marek1306:
Witam. Właśnie kupiłem XJ6 z 1985 roku wszystko jest w miarę dobrze tylko mam jeden problem z klapą bagażnika nie potrafię jej otworzyć, klamka jest "twarda, sztywna" zero ruchu, kluczykiem ani w prawo ani w lewo totalnie nic się nie da zrobić. Czy jest gdzieś może jakieś cięgno, rączka aby awaryjnie otworzyć bagażnik? Bardzo Was proszę o pomoc, pozdrawiam Marek
Jagus123:
Trzeba zdemontować ramkę tablicy rejestracyjnej tam są podłużne otwory, przez dolny prawy otwór widać zamek klapy spróbuj odciągnąć zapadkę jakimś haczykiem mi się to udało a już widziałem prucie bagażnika pozdrawiam .
Marek1306:
Dziękuję Ci bardzo za podpowiedź jutro spróbuje się dostać do środka. Napisze też jutro czy się udało, serdecznie pozdrawiam
Marek1306:
No i uratowałeś mi życie w sumie mi jak mi ale dla mojego jaguara napewno bo mógłby źle skończyć gdybym nie dostał się do bagażnika :) Ale dzięki Tobie wszystko poszło dobrze zrobiłem tak jak napisałeś i bagażnik otwarty. Jeszcze raz wielkie dzięki że zainteresowałeś się tematem i pomogłeś szybko rozwiązać mój problem,
pozdrawiam
Jagus123:
Cieszę się że moja porada pomogła,zapraszam do wymiany doświadczeń w użytkowaniu kotów też mam serie3 4.2l z1984roku w trakcie renowacji mój tel.723478654 pozdrawiam
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej