Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
Wyrobiona nakrętka koła
Driv3rrrr:
Musiała być uszkodzona szpilka albo przy krzywo dokręcana nakrętka
mateusz1807:
Czy te nakrętki będą pasować?
https://allegro.pl/oferta/nakretki-kola-alu-toyota-mitsubishi-lexus-20-szt-7876984978
luko_j:
Tak tylko jest inny klucz. Tu 21 a kot 19. Ja wożę klucz z wymiennymi nasadkami bo mam część takich a część takich srub. Te są nawet lepsze bo nie mają tych kapturków ale są słabej jakości i szybko rdzewieją.
mateusz1807:
Właśnie mi się jeden kapturek rozleciał i trzeba było rozwalić nakrętkę. Teraz mam jedną niepasująca i się zastanawiam czy wymienić cały komplet na nowe (bo nie wiem jak długo wytrzyma reszta) czy dokupić tylko, nawet używaną, ale oryginalną. Da się w ogóle odróżnić jakoś te lepsze od gorszych? Bo w sumie to nie mam gwarancji że takie 2 razy droższe to nie będzie to samo, tylko z większym zyskiem dla sprzedającego
gonzo7:
--- Cytat: mateusz1807 w Kwiecień 22, 2020, 18:40:00 pm --- Da się w ogóle odróżnić jakoś te lepsze od gorszych? Bo w sumie to nie mam gwarancji że takie 2 razy droższe to nie będzie to samo, tylko z większym zyskiem dla sprzedającego
--- Koniec cytatu ---
Dobre pytanie, parę postów wyżej pisałem, że szybko rdza się na nich pojawiła.
Stan na dzień dzisiejszy - w połowie są podrdzewiałe ale ogólnie się trzymają.
Obstawiam, że te kapselki właśnie były po to zaprojektowane jako nakładki na nakrętki wykonane z blachy nierdzewnej bo chromowane nakrętki nie zdały by egzaminu w kontakcie z kluczem bo warstwa chromu naruszona właśnie była by ogniskiem rdzy.
Tak czy siak - wole lekko podrdzewiałe niż oryginalne, które z targały mi sporo nerwów podczas wymiany kół 2x w roku.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej