Dział Techniczny > XK8/R (1996 - 2006, jako x100), XK (2007 - 2015 jako x150)

XK8 / XKR czy nie będą już tanieć

<< < (3/6) > >>

Yoohas:
Dlatego do spekulacji bardziej nadaje się jakiś W124 E500, R129, Mk II, E-type itp.

Inna sprawa, że zarabianie na klasykach to raczej nie w Polsce.

Jedrzej:
Dlatego klasyka nie można mieć na żółto... A najlepiej trzymać na papierze kraju pochodzenia, tylko że teraz taki kipisz się robi że nie wiadomo. Ja moje złomowisko typu zbieranina mam od dekad na papierach z europy, i zawsze to jest dobre rozwiązanie. Skoro to ma być emerytalny zastrzyk na opłaty, to wolę np. duńskie blachy, i w danii spuścić. Polski rynek zabytków leży cały czas płasko i ledwie łapie oddech. To jeszcze nie są miliony. Trzeba obcinać rynek, i za dwadzieścia lat może coś pójdzie. Aukcje które odwiedzam, to jeszcze nie to.
Wiadomo już że inwestycje się opłacają tylko w markę i wielki silnik, krótkie serie, to normalne... A XKR jest autem które będzie zawsze sprzedawalne, bo jest przepiękne, i legenda się snuje wokół niego. No i OC w tym powalonym systemie, mam dokumenty z innego kraju, to mnie nie obchodzi złodziejstwo ubezpieczeń... a tak po za tematem, jak to do CH... jest możliwe, żeby państwo, władza nakazywała obywatelowi nabijać kabzę prywatnym firmom ubezpieczeniowym zagranicznym. To jest SKANDAL na mirę światową.

wojtek03:
Dokłądnie tak. A tak na marginesie: XK8 owszem było ich dość dużo.  Ale XKR było o ile dobrze pamiętam 13000 cabrio i 11 000 coupe. W każdym razie łącznie mniej niż 30000. Z czego znaczna część z LHD. Tak więc biorąć pod uwage naturalny proces wykruszania sie aut o takiej mocy z napędem na jedną oś do naszych czasów dotrwało może 50 procent tych liczb.... Yoohas ma rację: nawet przyjmując że za 15 lat auto bedzie miało sporą wartość to raczej nie u nas. Auto jest zawsze wymieniane w zestawieniach jako 10 top future classic.

Yoohas:

--- Cytat: Jedrzej w Grudzień 12, 2016, 13:43:10 pm ---To jest SKANDAL na mirę światową.

--- Koniec cytatu ---

A bo to jeden ;)

flavius:
Myślicie, że warto teraz sprzedawać samochód (Jaguar XKR 2003) zarejestrowany już w Polsce? W sumie jak od marca wejdzie nowa akcyza tp to ceny aut już zarejestrowanych mogą pójść mocno w góre.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej