Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
Pytanie o brak kabli do zmieniarki i telefonu
Panoramix:
Witam! Jak w temacie. Dzisiaj spojrzałem w bagażnik w którym mam zamontowany czytnik navi ale obok niego nie znalazłem żadnych luźnych kabli celem zainstalowania zmieniarki cd bądź modułu telefonu. Czy to możliwe aby były auta które tych kabli nie posiadają?? Z góry dzięki za pomoc!! :-boks
voitec:
Tak, możliwe że ich nie ma. Ale bardziej prawdopodobne jest to, że są one schowane tak głęboko że bez demontażu stelaża i szukania nie znajdziesz ich.
Panoramix:
Dzięki za odpowiedź ale odgiąłem tapicerkę i w okolicach stelaża nic nie ma . Więc chyba lipa :-cry
voitec:
Szczerze nie pamiętam już, jak bardzo była schowana ta wtyczka telefonu. Gdzieś czytałem że bodajże jakaś seria z VINem kończącym się na Exxxxx nie miała okablowania, reszta powinna mieć.
Tutaj jest zdjęcie okablowania w bagażniku. - http://www.jaguarforums.com/forum/x-type-x400-14/voice-prewired-xtype-vehicle-76685/#post543724
gonzo7:
--- Cytat: Panoramix w Grudzień 10, 2016, 16:03:45 pm ---Dzisiaj spojrzałem w bagażnik w którym mam zamontowany czytnik navi ale obok niego nie znalazłem żadnych luźnych kabli celem zainstalowania zmieniarki cd bądź modułu telefonu. Czy to możliwe aby były auta które tych kabli nie posiadają??
--- Koniec cytatu ---
Tak, światłowód leci do DVD navi i nic więcej nie ma.
By podłączyć telefon i zmieniarkę potrzebny jest światłowód „rozdzielacz” (to tak naprawdę działa w pętli), który nie był w standardzie w samochodzie.
Sam kabel ten jest dość egzotyczną sprawą jeśli chodzi o jego zakup to nie ma tego na rynku za wiele.
Niestety nie znam nr części ale wygląda on tak:
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej