Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)
service required
zbychuro:
To co podałem dwa posty wyżej dotyczy silnika 3.0 D rekomendowana jest specyfikacja M2C 934-B i taką spełnia właśnie Millers XF longlife C 1 5W30 i niewiele olejów ją spełnia.Nie wiem jak dla benzyny starsze silniki miały w specyfikacji "914".Jednak kluczową sprawą jest wymiana oleju co 10 -12 tys. km.Nie zapomnij o wymianie oleju w skrzyni biegów co 80 tys. km. :-za
victor89:
Ja np leje olej Motul 8100 Eco-clean+ 5W30 spełniający normę WSS M2C934-B dla ford jaguar i land rover v6 diesel dpf. Jestem zadowolony silnik chodzi na nim wzorowo i właściwie nie wiem jak wypada przy Millersie ale od castrola raczej jest o wiele lepszy.
maron:
http://www.millersoils.co.uk/whichoil.asp
strona millersa do doboru oleju
matlow:
Dzięki za info, dzisiaj zalałem motulem i skasowałem inspekcję. Zobaczymy po przejechaniu paru tys. jak się będzie zachowywał.
Pozdr.
victor89:
co do service required to wymieniłem akumulator i elektronik pokasował wszystkie błędy dojechałem do domu zgasiłem i zaraz zapaliłem i service required się zapaliło, olej wymieniony dopiero co dosłownie na motula, stan sprawdzany jest ok. Nie rozumiem o co chodzi z tym komunikatem...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej