Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)
Uchwyt na telefon komórkowy
wojtek:
Witam,
Szanowni posiadacze, jak sobie radzicie z telefonem? Tzn pewnie dobrze sobie radzicie, ale gdzie go trzymacie? Czy macie jakieś patenty na uchwyt tak, aby można było korzystać z nawigacji w telefonie, tzn inne rozwiązanie niż położenie na płasko w miejscu na kubki? Jestem ciekaw, jakie macie patenty :-gwizd
p.s. Jasne, też mam nawigację wbudowaną. Ale z całym szacunkiem - google z nakładką yanosika lepiej radzą sobie z korkami i zagrożeniami "innego" typu ;)
jurlich:
Witaj :) Ja z bratem zakupiłem do naszych samochodów uchwyt magnetyczny samochodowy (dostępny na alledrogo). Robi robotę, telefon trzyma się stabilnie (na gps nie próbowałem). W zestawie dostajesz kilka blaszek rozmiaru złotówki, wkładasz je pod obudowę telefonu lub montujesz taśmą dwustronną i zaczepiasz to do magnesu który znajduje się na uchwycie. Sam magnes jest dość mocny, musiałbym wpaść w sporą dziurę żeby mi się telefon "wypiął". Na pewno są gdzieś w internecie filmiki jak to wygląda podczas jazdy. Sam uchwyt montujesz tam, gdzie Ci jest wygodniej (posiada mocną taśmę).
wojtek:
To rozumiem w S-Typie, czy w XF? Też się zastanawiam nad rozwiązaniem magnetycznym, ale... gdzie go przykleić? Na górze deski skóra, z przodu deski amelinium... A jak później człowiek będzie chciał zdemontować, to obawiam się, czy nie zostaną trwałe ślady...?
Darciowezu:
Ja osobiście posiadam matę taką jak ta http://www.ebay.co.uk/itm/Car-Dashboard-Anti-Slip-Non-Slip-Mat-Pad-Mobile-Phone-GPS-Mount-Holder-T2G2-/142163646361?hash=item21199d1799:g:49MAAOSwal5YEscb
I do niej przykleiłem magnesik jak ten http://www.ebay.co.uk/itm/Magnetic-Car-Mount-Kit-Sticky-Holder-Stand-for-iPhone-Samsung-Cell-Phone-Mobile-/252470966331?var=&hash=item3ac871383b:m:mA-COIwowHfWl3lgpbhQGAw
i to sie u mnie sprawdza
jurlich:
Wybacz że dopiero teraz odpisuję, nie zauważyłem, że temat jest w dziale XF. Nie wiem jak to wygląda z XF z miejscem, u mnie w S' deska jest bardzo dobrze wyprofilowana pod ten uchwyt :) Podsyłam Ci fotki jak to wygląda u mnie. To białe to tablet przekątna 8 cali, mam do niego przymocowaną blaszkę z kompletu. Na kolejnych fotkach masz sam uchwyt na desce, później jeszcze dwie z zamontowanym tabletem i telefonem (przekątna telefonu 5,3 cala). Jeśli chodzi o ślady to kleju to nie mam pojęcia, na chwilę obecną nie myślę o demontażu, ale zawsze możesz spróbować z pomysłem kolegi Darciowezu.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej