Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
problem z nawigacją
ziutek567:
Wiem wiem że każdy powie temat wałkowany milion razy, ale przeglądałem to i zagramaniczne forum z kotami i nigdzie nie mogę znaleźć rozwiązania swojego problemu. Otóż jest tak że jakieś 2 miesiące temu zirytowany tym że ilekroć wyjeżdżałem w trasę musiałem brać ze sobą oddzielną nawigacje chociaż mam wbudowaną w kota. Ściągnąłem sobie mapy na płytę, wypaliłem i wsadziłem do kota. Nawigacja podłapała i zaczęła aktualizować aż... no właśnie aż powtarzała ten proces w nieskończoność bo aktualizacja dochodziła do połowy i powtarzała się od początku. P 30 minutach przestała więc nagrałem drugą płytę i znowu to samo aż w końcu odmówiła posłuszeństwa.
Teraz za każdym razem jak wsiadam do auta i odpalam to oczywiści błąd 50/51 wieje w twarz (przeziębienie gotowe). Nawigacja cały czas czyta inne płyty bo próbowałem już jakiegoś patentu z angielskiej strony żeby nagrać sam plik loading.kwi i wsadzić do nawigacji. Ekran oczywiście czarny ale mogę wejść po naciśnięciu 3 przycisków w ustawienia systemowe.
Czy ktoś wie jak mnie poratować? Może Oryginalnymi plikami do nawigacji. Dodam że nie zależy mi już na tej nawigacji byle by tak nie wiało :(
niewaskieauto:
Ja i kilku forumowiczów popełniło ten sam błąd nagrywana płyta i koniec klimy i wyswietlacza pomogła wymiana czytnika DVD cena dobrej używki ok 800 PLN ja osobiście kupiłem fartem za 400 pln.
ziutek567:
a odłączenie nawigacji i i wywalenie jej z opcji wyświetlacza? da się w ogule coś takiego zrobić?
Choina:
Nie da rady, czytnik jest obowiązkowy.
Jeśli nie wczyta oryginalnej płyty została wymiana czytnika.
ziutek567:
oryginalnej płyty z mapami czy jeszcze jakiejś innej? Ma ktoś w razie W na sprzedaż takie cuś albo trudni sie X-tajpami?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej