Dział Techniczny > XJ Seria I do III (1968-92)
Problemy z odpaleniem XJ12 1983 r.
FilipXJ12:
Witam,
Ostatnimi czasy kupiłem Jaguara XJ12 z 1983 roku ( '84 pierwsza rejestracja )
Mam problemy z odpaleniem go. Wątpię, żeby była to wina akumulatora, gdyż to jest jedynie kwestia podładowania. Zauważyłem, że z tyłu cieknie paliwo, z takiego małego wężyka na środku podwozia. Podejrzewam, że to problemy z paliwem uniemożliwiają start silnika. Auto stało całą jesień i zimę nieodpalane. Wczoraj gdy Jaguar odpalił to strzelał z wydechu i pluł z wydechu wodą. Pochodził chwilę po czym zgasł. Co może być przyczyną tych problemów? Proszę o jak najszybszą pomoc. Pozdrawiam :)
adams:
Upewniji sie czy to paliwo jezeli tak to uszczelnij ten wyciek i powinien chodzic tak jak poprzedni, bo rozumnie ze nie bylo z tym problemow przed zima?
poz adams
FilipXJ12:
przed zimą? - nie wiem.
ale ponad tydzień temu samochód o własnych siłach wjechał na lawetę a kilka dni temu była krótka próbna jazda.
ten wyciek pochodzi z malutkiej rurki na środku samochodu, na wysokości baków paliwa, chyba za tylnym mostem. pozdrawiam :)
richie:
ten wyciek nie żutuje, pompa powinna zasuwać i silnik palić, sprawdź czy jest iskra i paliwo na wtryskach, jeżeli jest to sprzedajacy nie dał Ci Immobilaisera :-hehe a na poważnie to sprawdź jeszcze wylącznik grawitacyjny bo mógł sie zawiesic na holowniku, napisz więcej objawów bo ten wyciek musiałby Ci walić ok litra na minutę żeby motor nie palił
FilipXJ12:
silnik wczoraj odpalał, samochód jeździł. co prawda silnik chodził dosyć nierówno ale jednak. może być taka opcja, że jakieś syfy w baku były, zmieszane z paliwem i tego się motor najadł ?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej