Witam ponownie..
W końcu po tak długim czasie rozwiązałem problem..
Okazało się bowiem, że odkręciły się dwie śruby, których zadaniem było utrzymywanie szyberdachu na właściwym poziomie (po wyjęciu panelu już widać te miejsca bo są blisko). Na całe szczęscie przy odczepianiu panelu sterowania (świateł i szyberdachu z przodu) w podsufitce okazało się, że leży sobie w nim jedna śrubka. Druga sama wypadła z podsufitki gdy ją opuściłem delikatnie. NIE TRZEBA zdejmować całej podsufitki. Wystarczy wyciągnąć boczki przy szybie przedniej i te boczne - górne gdzie są pasy bezpieczeństwa. Przy tej zabawie proponuje zaopatrzyć się wcześniej w kilka zatrzasków - bo to jednorazówki (z peugotów PSA itd itp.). Jedyne, które musze kupić w serwisie (nieodwracalnie uszkodzone :-), długość około 3-4cm, szer. ok. 2cm) znajdują się pod taką listwą ze śrubkami, które można odkręcić przy otwartym szyberdachu . jak się to odkręci to prawdopodobnie nie uszkodzi się tych zatrzasków (zauważyłem to po fakcie bo oczywiście na siłę wyciągałem podsufitke przy przodzie szyberdachu, gdzie znajdują się te zatrzaski). PRZY TEJ PRACY NAJLEPIEJ MIEĆ POMOCNIKA, żeby podtrzymywał podsufitkę aby się nie przełamała.