Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)
Silnik padł po 6 tys km.
Kocur95:
Witam
Stało sie to co było do przewidzenia... Silnik w moich rękach padł po 6 tyg i 6200 km. Teraz pytanie Jak i gdzie to naprawic i Czy sie oplaca?
Jaguar XF 4.2 298 HP
Jedrzej:
No ale że co padł? wybuchł? Skoro mieszkasz w Niemczech arabskim kraju, to nie podjedzie nikt sprawdzić. Opisz co i jak, i weź pod uwagę że tu się nie za bardzo trawi handlarzy cwaniaków, którzy kleją śmieci, i potem próbują nam taki szajs wcisnąć. Więc z ilości postów, i miejsca gdzie zdechł samochód jesteś na cenzurce.
Kocur95:
Jakich handlarzy, czlowieku mam 20 lat i prawie wgl nie znam sie na samochodach, dalem do sprawdzenia w DEKRA i mowia ze nie do naprawy. I teraz pytania:
Czy mozna zamontowac silnik inny niz V8 4.2, moze byc np. 4.2 V8 Supercharged??
Ile kosztuje wymiana takiego silnika w Polsce?
Czy wgl oplaca sie wstawiac nowy silnik?
Jesli tak to gdzie?
A Jak nie, to gdzie sprzedac taki samochod? Bo przyjezdzaja jacys handlarze i mi 3 Tys Euro wsciskaja i ze Jak nie sprzedam to mam im 200 Euro za Paliwo dawac.
Ja liczylem sobie ze Jak dalem za niego 16 500, to chociaz za 6 mi teraz zejdzie?
Pomocy!!
Driv3rrrr:
Skoro zarznales silnik którego nie da sie praktycznie zarznac to zmień marke albo przesiadz sie na rower.
Jedrzej:
Pisz po kolei! Podaj na spokojnie dokładnie: model rok, przebieg, co się stało jakie objawy. Czy to rozrząd? czy jaka cholera. Zdjęcia sinika zrób żeby określić co to jest, na allegro jakimś w Szamotułach u Giermka może kupisz.W jakim mieście stoi wrak, ile km od godnego warsztatu w Polsce. Co można napisać wiedząc tylko ze spotkał Cie wielki wybuch? Jeśli nie ściemniasz to coś postaram się ogarnąć. Jak miałem dwie dychy potrafiłem zabić wszystko, niezależnie czy to była beczka garbus kaszlak czy motór. A Niemcy to wszystko najlepiej na szrot, szczególnie DEKRA.
A do reszty, dajcie chłopu spokój, jak nie łże to co się czepiacie. Kto wie jaki szajs mu wcisnęli, i ile ma przebiegu, nawet jak go zarżnął, to co, naprawi i jak chce to zakatuje drugi.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej