Dział Techniczny > XK8/R (1996 - 2006, jako x100), XK (2007 - 2015 jako x150)
Uciekanie płynu chłodniczego-Brak wycieków!
£ukaszKrk:
O bracie! Dzięki ci wielkie,nie możemy jak widać po pierwszym poście dojść do tego już dłuższy czas. Strasznie dziwna sprawa ale objawy dokładnie takie same. Szkoda ,że zamówiłem już ten korek i termostat ale nic trudno to zamawiam węże i będe dawał żywo znać jak poszło! Dziękuję!
£ukaszKrk:
Mógłbys mi powiedzieć gdzie dokładnie znajduję sie ten wąż? szukałem ale wydaje się ,że wszystko jest git i nie ma załamań
£ukaszKrk:
tomasz.xkr z jakiegoś powodu nie mogę odpisać ci na wiadomość priv. Widać ten wąż kiedy się podniesie maske? czy trzeba od spodu zajrzeć lub sciągnąć osłonę silnika? Mechanika mam lenia i jak mu nie pokaże konkretnie co i jak to nawet mu się sprawdzić nie chce:/
£ukaszKrk:
Sprawa następująca wymieniłem korek i termostat. problem nie ustał ale zmieniło sie troche tj. jak dojadę z miejsca A-B wrzucam Parking odczekam chwilę i zgaszę to nic nie ubywa płynu, jeśli jednak zgaszę auto odrazu to tak jakby nie zdążyło się schłodzić i odrazu wyrzuca cały płyn
£ukaszKrk:
Wymieniłem korek okazało się ,że poprzedni był od Opla Omegi .. :-X Nadmienie ,że auto kupiłem miesiąc temu i narazie to chce go doprowadzić do idealnego stanu. Na oryginalnym korku niestety już węże twarde i momentalnie gotuję wodę po odkęceniu zbiorniczka wywala wulkan. Robię tą uszczelkę .. Panowie poradzcie co odrazu można jeszcze zrobić jak już i tak silnik w remoncie? co z tym rozrządem?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej