Dział Techniczny > XJ X350, X358 (2003-2009)

X350 SC spadek mocy wraz z przebiegiem

<< < (2/3) > >>

Yoohas:
A kto powiedział, że Twoje auto po wyjechaniu z fabryki miało fabryczne parametry?

rd5:
Też prawda, zakładam też przekłamanie hamowni co do momentu. Mieli problem ze skrzynią automatyczną, jeżeli wyszedł niższy moment to tym bardziej moc a moc jest niższa o ok 20 km niż w serii.

Przegonię auto jeszcze trochę, i zrobię testy na hamowni jeszcze raz. Pomijając to i tak mam wrażenie, że zbiera się dopiero od 4 tys obrotów. Miałem ostatnio okazję jechać wolnossącym XK i niby jest tak samo ale jednak kompresor powinien dawać mocny dół.

Yoohas:
Wiele hamowni nie radzi sobie z autami z automatyczną skrzynią. Może spróbuj też gdzieś indziej?

Driv3rrrr:
20 km to nie jakiś straszny spadek. Nie powinno być to odczuwalne znacząco

rd5:
Miałem w planach po wstępnej rozmowie za pośrednictwem serwisu jechać do VTG w Wawie na zmianę rolki i chiptuning. Przy okazji wyszłoby na hamowni jak to wygląda. Generalnie mam wrażenie, że kiedyś auto lepiej się zbierało, szczególnie z dołu. Nie ma niby tragedii ale cudów też nie. Dodatkowo wygłuszałem auto (szum wiatru był nieznośny) co pewnie dodało nie wiem strzelam 25-50 kg? Felgi 20" też swoje ważą.
W 2 osoby udawało mi się robić setkę w ok 7.2 s (mierzone aplikacją na Iphona więc nie jest super miarodajne) co uważam za tragedię.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej