Podbijam aby nie śmiecić nowym tematem, a moje pytanie brzmi następująco: jakie poprawne oznaczenia powinny znaleźć się na żarówce H7? Kupiłem kota który w nocy nic nie widzi.
Miał spaloną żarówkę H7, na której były oznaczenia: DOT E1 12V 55W H7U. Wsadziłem nową H7 z oznaczeniami: H7 12V 55W 37R E13 2N6U i na drodze jest ciemno. Zastanawia mnie to R, na lampie mam napisane: HC HR A 1b, czyli wynika z tego, że powinny to być halogenowe mijania (HR), ale czy to oznaczenie wymaga założenia halogena, czy tylko dopuszcza? Po prawej stronie jako światło mijania siedzi żarówka o oznaczeniach: GE H7 E1 23P DOT 12V 55W 58520LU. Zastanawia mnie również to DOT na obudowie żarówek. Na lampie pisze: NOT DOT APPROVED. Czy to, że nic nie widać na drodze może być wynikiem tego, że żarówki mają nadruk DOT na obudowie? (zakładam, że chodzi o tą czarną kropkę na końcu szkła żarówki).
Edit:
Doczytałem, że to DOT dotyczy prawa w USA do dopuszczeniu takich lamp do ruchu. Czyli gdzie powinienem szukać przyczyny tego, że lampy (szczególnie lewa) patrzy w dół? Regulacja świateł działa, ustawione są na maksymalną wysokość. Regulator przy lampie też skręcony na maksa.