Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)

Górne lampki w kabinie - problem

(1/2) > >>

kamis:
Mam u siebie problem z górnymi lampkami w kabinie. Chodzi o dwie lampki, kierowcy i pasażera, włączane dotykiem. Otóż problem polega na tym, że czasami się włączają same w czasie jazdy.

Ja generalnie w ogóle w żadnym aucie nie używam tych lampek (środkowe światło działa poprawnie), więc z mojego punktu wiedzenia najprościej byłoby te lampki po prostu wyłączyć i po kłopocie. Czy istnieje opcja, aby to jakoś bezproblemowo zrobić, najlepiej wyciągnąć bezpiecznik?

Alternatywnie, w ASO powiedzieli, że istnieje coś takiego jak "Zestaw naprawczy konsoli oświetlenia wewnętrznego" => C2D38636 - czy ktoś próbował tego użyć i czy rzeczywiście jest szansa na trwałe rozwiązanie problemu?

milet:
U mnie też czasami włącza się samoczynnie lewa. Angielskie fora podają, że powodem jest zwykle zbliżająca się do kresu życia żaróweczka. U mnie wymiana znacząco poprawiła sytuację - żaróweczka włącza się dużo rzadziej. Przy okazji zmieniłem oświetlenie na LED-y (zestaw kupiony na eBay-u). Wymiana jest banalnie prosta, nawet dla kogoś tak jak ja pozbawionego zdolności manualnych.

kamis:

--- Cytat: milet w Czerwiec 21, 2016, 17:50:14 pm ---U mnie też czasami włącza się samoczynnie lewa. Angielskie fora podają, że powodem jest zwykle zbliżająca się do kresu życia żaróweczka. U mnie wymiana znacząco poprawiła sytuację - żaróweczka włącza się dużo rzadziej. Przy okazji zmieniłem oświetlenie na LED-y (zestaw kupiony na eBay-u). Wymiana jest banalnie prosta, nawet dla kogoś tak jak ja pozbawionego zdolności manualnych.

--- Koniec cytatu ---

Podrzucisz linka?

norwegia2000:
Tez poproszę

kamis:

--- Cytat: norwegia2000 w Czerwiec 22, 2016, 10:56:26 am ---Tez poproszę

--- Koniec cytatu ---

To może jakiś barter ;) Napisz czym się łączysz do Jaga przez ODB2, jaki kabel i jaki soft?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej