Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)

Problem z czujnikiem martwego pola?

<< < (2/5) > >>

victor89:
U mnie ostatnio po ostrym deszczu, który spotkał mnie na autostradzie było to samo. Wynika, że xf ma słabo zabezpieczony ten układ i tyle, czytałem już o takich przypadkach na angielskich forach więc wynika, że to typowe.

agulek:
Driv3rrrr czy temperatura otoczenia ma znaczenie?
Wczoraj drugi raz pojawił się u mnie ten problem po skorzystaniu z myjni. Poprzednio wstawiłam auto do ogrzewanego garażu i po nocy było wszystko ok. Tym razem niestety problem nadal występuje. Garaż nieogrzewany. Temperatura ok. 7 st. Celsjusza.

--- Cytat: Driv3rrrr w Czerwiec 18, 2016, 22:44:34 pm ---Poczekaj aż wyschnie wszystko, być może podlało kabel idący do czujki.

--- Koniec cytatu ---

xsnailx:
nie masz wpietego czasem czegos w port obd ? bo niektore chinskie klony elma takie cos tez robia

jacentyhh:
Cześć wszystkim podepnę się do tematu.
U mnie raz działa czójnik raz nie  :- pojecia raczej nie jest to uzależnione od zalania ponieważ jest sucho i słonecznie. Niekiedy działa kilka dni a niekiedy podziała 20 minut i wywala monit na desce rozdzielczej ze jest niedostępny, wtedy swieci się w prawym lusterku tylko dioda a w lewym nic.
Byłbym wdzięczny za pomoc
pozdrawiam

MarekKent:
Podlaczam sie do tematu. Od paru dni mam ten sam problem w lewym lusterku. Nie wyswietla bledu ale pakazuje ze cos jest w martwym polu. Swieci sie, gasnie na chwile o znow sie zapala. W lusterku wszystko ok. Czujniki cofania sprawne. Pomysly?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej