Czesc wszystkim
Tydzien temu nabylem wersje 4.2 benzyna i mam pare pytan..
Po pierwsze mam pewien feler w samochodzie. Progi na drzwiach nie swieca sie w nocy? Dlaczego to nie dziala i co moze byc powodem? Czy te podswietlanie moze gdzies jest w komputerze wylanczone? Bo na prawde nie umiem sobie wyobrazic co by moglo spowodowac blad oswietlenia progow?
Po drugie czy jezdzac na trybie Sport katujemy silnik?
Po trzecie najechałem na 20-30 cm kraweznik przy predkosci 40-50 km/h czy cos moglo stac sie z zawieszeniem?
Jak dbac o silnik i skrzynie biegow aby nie spotkaly mnie kosztowne usterki?
Moze mi ktos wytlumaczyc gdzie wklada sie plyte do nawigacji? Bo salon w ktorym kupowalem dal mi jakies dwie plyty na zachodnia i wschodnia europe, jak klikam na ekrani Navigation, pisze ze prosze umiescic plyte DVD z Mapa... ale gdzie? Bo tam gdzie wkladam plyty muzyczne sie nic nie otwiera i nie mozna wlozyc plyty, ale jak wybieram np. CD 4 muzyczna to sie otwiera i mozna wlozyc plyte, probowalem "oszukac" system i zamiast muzycznej wlozylem ta z navi i mi odrzucilo ja..
Jeden z wentylatorow sie otwiera, ale sie nie zamyka.. co moze byc przyczyna?
Wie ktos moze ile kosztuje wymiana hamulcow? Starcza mi max na 9 miesiecy, a chce byc przygotowany..
A i jeszcze jedno, samochod jezdzi 251, ale facet w salonie mowil ze jak sie sciagnie jakas blokade pojedzie nawet 279, co to za blokada i jak sie jej pozbyc?
Zaznaczam, ze jestem mlodym kierowca( rok prawo jazdy) i za wszelkie porady/ wskazowki bede serdecznie wdzieczny. Prosze tez o odpowiedzi na powyzsze pytania.
a i jeszcze jedno, po ostrzejrzej jezdzie, po wylaczeniu silnika, wentylator chodzi jeszcze z 5 min.. czy to normalne?