Dział Techniczny > XK8/R (1996 - 2006, jako x100), XK (2007 - 2015 jako x150)

Jaguar drewno

(1/3) > >>

wojtek03:
Witajcie , Prosze o porade starszych Kolegów. Czy takie drewno jak na załaczonych obrazkach jest oryginalne czy jest prawdopodobienstwo ze po przejściach? pozdrawiam wszystkich Wojtek03

PiotrK-g:
Popatrzyłem w necie na inne 308 i zdarzają się z takim przebarwieniem tym bardziej, że masz to samo na kratce nawiewu z prawej i przy zegarach. Najważniejsze jest by odcień drewna na całej desce i drzwiach był ten sam oraz czy na desce na łączeniach przechodzi w jeden wzór. Wpisz sobie w "guglach" x308 grafika to zobaczysz. Myślę, że na forum jest więcej specjalistów w tej branży i na pewno się wypowiedzą.

Choina:
Wątpię, żeby fabryka wypuściła takie drewno.
Osobiście nie kupiłbym auta z takim drewnem. Za każdym razem co wsiądziesz do auta, będziesz patrzył na to paskudztwo.

wojtek03:
Ale w naturze wygląda nawet fajnie,nie jest tak źle. Ma swój (dyskretny) urok

Choina:
Wojtek jak już pewnie wyczytałeś na forum drewno na deskę rozdzielczą w Jaguarach wykonane jest z jednego kawałka drewna. 3 elementy muszą się ze sobą łączyć w całość (barwa drewna, słoje). Na zdjęciach nie widać spójności, ani w barwie, ani w słojach.
Widzę, że auto pochodzi z rynku amerykańskiego. Sprawdź proszę np. w carfaxie historię auta po vinie. Nie chcę krakać, ale stamtąd sporo aut trafia do Polski po powodziach.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej