Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)

Check Pedestrian System

<< < (4/5) > >>

electrobdg:
Jeżeli chodzi o zardzewiale śrubki to polecam coca cole później wd40. Przy rozebraniu zderzaka i sprawdzeniu czujników psiknolbym  do środka contact sprayem. Czyści styki  :-clap

asq_rex:
Dzięki electro za podpowiedź. W wolnej chwili postaram się przetestować i jeśli się do nich dostanę od dołu to zdam relację.

asq_rex:
Nastąpiła zmiana podejścia u mnie co do tych czujników. Po przekopaniu ponad 3000 stron instrukcji dowiedziałem się gdzie są. Nie trzeba rozkręcać u mnie dołu czy zderzaka bo wystarczy wyjąć lampy. W moim kocie z 2010 roku są czujniki pod lampami.
Czujnik z białą zaślepką na zdjęciu.

norwegia2000:
witam,

A jest gdzies do zdobycia schemat instalacji jak biegna te kable , bo u mnie najprawdopodobniej jest kabel przerwany?

bartnik:
Takie  odswieżenie - ktoś coś na  ten temat już wie? . U mnie  sie  zapalilo jak stalem na swiatlach. Po zdjeciu lamp obejrzalem wiązke: jeden przewód  był przetarty częściowo. Po wlutowaniu nowego kabelka przestało swiecic przez  5 minut.... Rozebralem jeszcze  raz - sprawdzilem wiązki do kostki pod kątem przeplywu prądu i przebić (wymienilem jeszcze  jeden kawalek przewodu- pod izolacją zaczynal czernieć) , wymienilem oba  czujniki na  nowe i.....  swieci pedestrian check nadal  >:(
Teraz  czekam az  mi z  chin przyjdzie mongoose SDD - moze  coś  zdiagnozuje ,bo glowica i program delphi nie  wykrywa  błędu (choc zwykłe  airbagi w programie są - inne  EGR-y i DPF-y też)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej