Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)
Check Pedestrian System
G.Greg:
Witam wszystkich dzisiaj podczas jazdy wyskoczył mi pomiędzy zegarami czerwony komunikat Check Pedestrian System. W nic nie uderzyłem jechałem normalnie po prostej równej drodze. Miał ktoś podobny przypadek może u siebie ? Może ktoś wie co może być przyczyna tego komunikatu ? Jaguar xf 2009r
Goran:
Na pewno cos z czujnikami pieszego, pierwsze co to podpięcie pod komputer lub mozesz sprawdzic kostki czy żadna sie nie obluzowała, u mnie wyskoczyl taki komunikat jak rozbieralem przód i odłączyłem kostke.
G.Greg:
Powiedz mi kolego w którym miejscu znajdują sie te kostki o których piszesz bo nie bardzo wiem gdzie szukac
Goran:
3 czujniki pieszego, zeby sie do nich dostac musisz odkręcic osłonę pod zderzakiem i jak się położysz pod samochodem to na zderzaku od tyłu bedzie jeden na samym srodku a dwa po bokach , zobacz czy żadna kostka się nie wypieła
G.Greg:
Dzieki kolego Goran postaram sie dzisiaj to zobaczyć. Wczoraj cały dzień jeździłem i było wszystko ok a tu dziś rano wsiadam odpalam i odrazu na dzień dobry komunikat. No nic zobaczymy i jeszcze raz dzieki za odpowiedź.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej