Dział Techniczny > Technika ogólna, Literatura

Renowacja skóry - malowanie czy szycie od nowa.

<< < (5/6) > >>

Demo:
jazabek wacław jak bedziesz sie za to zabieral to jesli mozesz zrob fotki przed i po i zaprezentuj.

Jedrzej:
NAJWAŻNIEJSZE RADY DO LAKIEROWANIA> by.ja

Przy pracy najważniejsze jest mycie, to świętość. wtedy podkład równomiernie się "przyklei".

Drugie. trzeć z umiarem, tylko żeby się zmatowiło na przetarciach w zasadzie nie trzeba, bo tam już nie ma lakieru, tylko liznąć delikatnie np. papierem 400 same sterczące włoski.

Pamiętać KONIECZNIE podkład musi być jeszcze lepki, nie mokry i nie suchy!!! i wtedy pierwszą warstwę koloru. później już kolejne warstwy na sucho. Dlatego że lakier się tak jak podkład dobrze zwiążą ze skórą.

Kup o połowę więcej chemii niż potrzeba! Dlaczego, dowiesz się jak będziesz lakierować. i później jak trzeba będzie zaprawki robić.

Kierownicy nie lakierować pistoletem bez sensu, nie działa, za cienka warstwa za duże marnotrawstwo, malować małymi 2cm na 2 cm klockami z gąbeczki, palcami w domu przed telewizorem, dotykać punkcikami, nie mazać, tylko tak punktować, namaczać i dotykać. Wtedy jest fakturka ślicznie to wygląda, wygładzi się samo z czasem.

jazabek wac³aw:

--- Cytat: Demo w Kwiecień 24, 2016, 11:37:26 am ---jazabek wacław jak bedziesz sie za to zabieral to jesli mozesz zrob fotki przed i po i zaprezentuj.

--- Koniec cytatu ---

Ja to zlecę, wychodzę z założenia i na podstawie własnego doświadczenia, że jak się na czymś nie znasz to się za to nie bierz. Trzeba się na tym znać, mieć wiedzę i odpowiednie narzędzia i chemię. Takie oszczędności są zazwyczaj najdroższe, no chyba że ktoś chce się nauczyć i dlatego robi to samodzielnie.
 Zrobię na początku w tej firmie kierownicę i zobaczę jak wyjdzie, nie wiem tylko czy to będzie obszywanie czy malowanie.

marti:
malować tylko wtedy gdy się mało użytkuje auto, w przeciwnym razie wytrzyma to pół roku i już bedzie widać wytarcia, jak dla mnie szkoda kasy, a efekt mizerny, nawet laik zauważy elementy lakierowane

jazabek wac³aw:

--- Cytat: marti w Kwiecień 24, 2016, 14:29:04 pm ---malować tylko wtedy gdy się mało użytkuje auto, w przeciwnym razie wytrzyma to pół roku i już bedzie widać wytarcia, jak dla mnie szkoda kasy, a efekt mizerny, nawet laik zauważy elementy lakierowane

--- Koniec cytatu ---

Kurcze, wydawało mi się, że oryginalne skóry są też pomalowane a wytrzymały prawie 18 lat.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej