Witaj, do rozłączenia szybkozłączek potrzebować będziesz specjalnego narzędzia. W serwisie używa się narzędzia specjalnego o numerze JD183. Odsuwasz gumową osłonkę szybkozłączki od strony chłodnicy i w szczelinę pomiędzy króćcem chłodnicy, a obudową szybkozłączki wciska się wspomniane narzędzie. Po wciśnięciu narzędzia można odłączyć przewód od króćca chłodnicy. Samo narzędzie to walec z tworzywa sztucznego o o średnicy wewnętrznej takiej, jak średnica zewnętrzna króćca chłodnicy. Grubość ścianki tego walca jest nie większa niż szczelina pomiędzy króćcem chłodnicy a gniazdem szybkozłączki. Walec jest rozcięty w jednym miejscu wzdłuż, żeby po jego rozgięciu można nim było objąć króciec chłodnicy. Drugi koniec walca ma większą średnicę, żeby łatwiej go było wpychać w szczelinę szybkozłączki (mam nadzieję, że da sie to zrozumieć
). Ten sam system łączenia przewodów stosuje się do przewodów klimatyzacji i przewodów paliwowych. W przegladarce internetowej wpisałem hasło "ZESTAW DO ROZŁĄCZANIA ZŁĄCZEK KLIMATYZACJI" , przełączyłem się na grafikę i znalazłem takie narzędzia dostępne do kupienia. Ważne, żeby średnice wewnętrzna i zewnętrzna były dobrze dobrane. Powodzenia.