Dział Techniczny > XJ Seria I do III (1968-92)

Odpowietrzanie ukladu paliwowego Jaguar xj12 III seria DDS 91r.

<< < (2/4) > >>

MP_JIMMY:
Dzieki Jagus123. Sprawdze jeszcze raz droznosc wszystkich przewodow z bagaznika, chociaz juz raz to robilem i nic nie znalazlem. A moze wiesz jaka jest cala droga tego gumowego przewodu, ktory zalozony jest na krociec od wlewu paliwa? Czy pod samochodem nie ma jeszcze jakiegos zaworu?

Jagus123:
Ten przewód od wlewu paliwa wchodzi do tylnego słupka  tam jest zakończony czymś w rodzaju odpowietrznika (nierozbieralnego) i wraca do zbiornika na wysokości zawiasu bagażnika.W zbiorniku jest jeszcze rurka przelewowa jej koniec wychodzi przy przedniej zewnętrznej ścianie bagażnika widoczny od spodu pod samochodem taka stalowa rurka fi 6 mm.Czy dobrze masz dobrane i zamontowane zawory od przełanczania baków bo wyglądają tak samo a działają odwrotnie jest prawy i lewy.

MP_JIMMY:
Witaj Jagus123. Tak wiem, ze zawory sa rozne na obie strony. One sa ok. Bede z tym walczyl w weekend i dam znac, co bylo.

MP_JIMMY:
No to kolejna usterka wyeliminowana. Pod samochodem znalazlem jeszcze plastikowy zawor, ktory odpowiada za pobieranie powietrza a takze odprowadzanie jego nadmiaru w ukladzie paliwowym. Byl zaciety i dzialal tylko w jedna strone - pobieral powietrze, ale nie dzialal w druga, czyli nie upuszczal. Kwestia odpowietrzania zalatwiona:) Paliwem w samochodzie nie smiedzi. Prawy bak calkowicie sprawny. Ostatnia prosta to wyeliminowanie przelewania paliwa z lewego zbiornika do prawego.

jagdds:
Witam, napisz gdzie znalazłeś ten zacięty plastikowy zawór. Ja znalazłem taki na środku samochodu w tylnej części (jak by patrzeć od bagażnika to gdzieś za tylną ścianą wnęki na koło zapasowe), wychodził z niego wężyk połączony z rurką i dalej system otwarty na zewnątrz. Czy to o ten zawór chodzi? Proszę o pomoc.
jagdds - Sławek (mój samochód to też seria 3, DDS 1991 wyprodukowany na rynek niemiecki).

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej