Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)
Zakup Jaguara XF rocznik 2008-2009 - pytania
niewaskieauto:
IS jest zrobiony z foremki po ciastkach i guwnolitu może właściwości jezdne, trakcja,kultura pracy silnika i napędów są lepsze od bmw czy mercedesa ( chodź wątpię) ale siadając za sterem widzę plastikową foremkę po delicjach
Jedrzej:
Klexus IS... sam fakt powstania tego wyrobu jest typowym zabiegiem koncernu toi-toyota, czyli kopia ideału w klasie... sześć rząd (potem po fali krytyki jakieś V6) , napęd tył, amortyzatory położone na silnik, wszystko wepchnięte pod szybę, krótko nisko i szeroko. Wstrętny chiński styl, a kształt sama linia obrys. Cóż nie na darmo wszyscy wyznawcy tego plastyku mówią z głupią radością, że to jak w BMW, i tamto jak w BMW. To jest zwykła krótkoterminowa podróba, z głupimi tylnymi lampami, które jako jedyne zrobiły furorę, głównie w golfach. Każda toi-toyota zgnije, prędzej lub jeszcze prędzej, bezawaryjność to mit... Może z gównolitu nie, chociaż możliwe, na pewno z foremki.
diesel francuski, jest słaby, wystarczy spojrzeć na częsci do tego silnika na allegro, sa bloki kadłuby, więc osobiście obawiał bym się, ale nie zaprzeczę że wiele samochodów z tym jest, i działają, ku radości wiecznie uśmiechniętych właścicieli, tak i tych od jeszcze działających Toi-toyot.
artleks:
jeździłem kilka lat ISem i powiem tak - nigdy więcej - duża część przebiegu to dojazdy do serwisu - czasami przejazdy które generowały przebieg, czasami takie które nie generowały przebiegu (na lawecie)
Paki_GD:
Trochę z innej beczki , żeby nie zakładać nowego wątku
Zakup Jaguara XF 2012-2013 wersja po lifcie
- czy wybrać silnik 2.2 czy 3.0 w diesel (benzyna 5.0 raczej nie wchodzi w rachubę z powodu ceny XFR i spalania)
- kto jest producentem tych silników
- z jakimi grubszymi problemami borykają się modele po lifcie
- czy w porównaniu z X typem , antykorozja jest lepsza w XF (czy progi gniją tak samo)
Od 9 lat w X-ie i chyba nadchodzi czas aby się z nim pożegnać. Powoli przymierzam się do przesiadki. Będę kupować anglika w UK na autotrader.co.uk jest masa jagów do wyboru i koloru. Myślę o takim za ok 13000GBP do 100K mil przebiegu.
proszę o jakieś porady , sugestie
z góry dzięki
Goran:
Powiem Ci tak, mam 3.0 Diesla po lifcie, ma 120 tyś przebiegu i jak na razie nic poważnego się nie dzieje, jeździłem także 2.2 ale to już jest inna bajka, nie neguje 2.2, ale 3 litrówka ma już inną charakterystykę pracy, czuć moc i dźwięk silnika, plusem dla 2.2 jest małe spalanie, chodź 3 litry w 8 biegowej skrzyni też może pochwalić się niewielkim spalaniem. Gdybym miał znowu wybierać, pozostałbym przy 3.0 275 km.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej