Dział Techniczny > XK8/R (1996 - 2006, jako x100), XK (2007 - 2015 jako x150)

Cabrio czy nie cabrio - oto jest pytanie;-)

<< < (3/3)

DaFetti:
dziękuję za wyczerpujące info kuba;-)
teraz już mi sie sytuacja nieco przejaśniła.

xjs:
Najwiekszym problemem kabrioletów jest sztywność nadwozia.Teraz mam xjs miałem corvette porównanie mam takie że jedyne co chciałbym zmienić w xjsie to dach.Zmieniłem ten samochód bo chciałem zyskać auto 2+2 ale okazuje się że nikt niechce jezdzić z tyłu nawet dzieci zawirowania powietrza są takie że można jechać do 90km/h.Corvete na skutek braku siedzeń z tyłu ma potężną poprzeczkę,która zajebiście wzmacnia nadwożie.Maska tylna zaczyna się za siedzeniami i dlatego niema zawirowań często prółem 200 z otwartym.A własciwie najgłosniej było z harttopem.Jeśli myślisz o dobrej pogodzie to się mylisz w upalny dzień napewno jazda nie należy do przyjemności wszystko jest tak nagrzane że łokcia niemożesz oprzeć na podłokietniku klima niewyrabia.
Lookam sobie często na xkr i myślę że gdybym sprzedał kilka z tych co mam kupiłbym ale napewno napewno nie cabrio zresztą stlistyka takiego coupe,niema co gadać.
Już wiem musisz poprostu kupić dwa to nie będzie dylematu.Pozdrawiam

Zwierzu:
Witam serdecznie.

Jestem tutaj nowicjuszem, ale akurat w powyższym temacie mogę się wypowiedzieć. Sam niedawno podejmowałem taką decyzję: kabrio czy nie kabrio. Koniecznie chciałem kupić XKR. Decyzja o tym, czy kabrio czy nie była bardzo prosta: oczywiście, że coupe. Dlaczego? Jakuar XK/XK8/XKR w wersji coupe jest piękny. W wersji kabrio - przeciętny. A dla mnie jedną z ważniejszych cech samochodu jest jego wygląd. Jaguar XKR coupe zapiera dech w piersiach. Moim zdaniem to kanon auta sportowego.

Takie jest moje zdanie na temat modelu XK/XKR. Być może jest sens kupić kabriolet, ale raczej markę i model które lepiej się prezentują w wersji cabrio. Szkoda psuć tak pięknej linii płócienną budą :)

Pozdrawiam

Zwierzu

CAR SERVICE:
zgadzam się z tym że coupe ma lepszą linię ale jeśli kogoś stać na dwa coupe i kabrio myślę że czemu nie????

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej