Dział Techniczny > Technika ogólna, Literatura

jak wyczyścicić kota - statuetke

(1/2) > >>

monteki:
Słuchajcie , poradźcie  jakiś dobry preparat , na statuetce  pojawiają mi się jakies złote przebarwienia  i to mimo że auto jest cały czas garażowane.

poniżej fotka

Poradźcie cos jak przywrócić statuetke do pełnego blasku

Jaguar XJ6:
E tam ,, złote przebarwienie '' , po prostu rdzewieje  ;D

monteki:
nie wiem jak to nazwać , w kazdym razie proszę o pomoc :):)

Jaguar XJ6:
Ja tam swoja czyszczę mleczkiem  CarPlan Chrome  , dobrze usuwa wszelkie brudy .

Ja wybrałem mleczko ( dla mnie najlepiej nadaje się do czyszczenia brudów ) . Pasta polerska jest lepsza jeśli na chromach masz lekkie wżery i rysy . Na zdjęciu trochę dziwnie to wygląda , dla mnie to rdza skoro auto garażowane , a figurka ma jakiś dziwny rudawo/złoty nalot . Rdzy niestety nie usuniesz mleczkiem , jedynie polerka . Możesz zakupić jakieś tanie mleczko do chromów , albo nawet zwykłe do polerowania auta ( jak pierwszy raz czyściłem chromu , to kupiłem SONAX za 13 zł  ;D i też ładnie je doczyszczał z wszelkich brudów ) . Tak jak pisałem , jeśli to faktycznie bród/nalot , to mleczko powinno sprawę załatwić , ale jeśli to jest rdza już będzie ciężej .

monteki:
ok wyczyścic się udało okazało się że środki mam na miejscu , ale trapi mnie jeszcze jedno :

Ta figurka montowana jest na takich jakby dwóch kulkach ( wsuwana a kulki ustalają jej pozycje )

Nie boicie się  że podczas jazdy ta figurka wysmyknie się z prowadzenia  ?

może by ją przykleić jakimś klejem ( może UHU:) )  ?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej