Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
Uboga mieszanka - ktokolwiek wie
kurak22:
lewizny musisz szukać. bo jak sondy i przepływka wymieniona nie pozostaje raczej nic innego, chyba że jakiś problem z paliwem jest- ale tutaj cuda dzieją się przy konkretnych temp.
ale z doświadczenia wiem że skoro pali się błąd dziura musi być spora więc będzie to słychać. posłuchaj silnika w okolicach kolektora na jałowych, na wbitym D, i przy przegazówkach, pedał w podłogę dosłownie na chwilę(nie powinien silnik przeskoczyć 4tyś obrotów) chodzi o wytworzenia o jak największego podciśnienia w krótkim czasie.
do sprawdzenia jest jeszcze przewód podciśnienia łączący kolektor z listwą wtryskową. czerwony, podpinany do kolektora od strony kabiny
mlodzieniaszek:
jesli tylko te dwa kody wystepuja to masz problem z dolotem -tutaj u mnie wiele fordow ma ten sam problem ,gdy jest mroz to auto lapie lewe powietrze a gdy sie rozgrzeje to wszystko sie uszczelni i niema zadnego problemu.
zacznij od wymiany uszczelek kolektora dolotowego na nowe ale tylko oryginalne,sprawdz bardzo dokladnie czy nie ssie lewego powietrza poprzed koncowke ktora laczy pompe hamulcowa z dolotem bo tam tez potrafi ssac lewizne na tym gumowym kolanku.jesli juz to wszystko bedzie na 100% w porzadku szukaj drugiego kolektora dolotowego bo w nim bedzie tkwil problem.
najlepszym rozwiazaniem byloby zrobienie tzw smoog testu gdy auto jest zimne i stoi na mrozie -wtedy latwo zlokalizowalbys nieszczelnosc ale niewiem czy w pl znajdziesz kogos z tym urzadzeniem ktore poprostu generuje dymek pod niewielkim cisnieniem i wtedy widac gdzie trzeba uszczelnic.bardzo czesto tez sie okazuje ze po tescie z dymkiem do wymiany jest zwor egr ktory delikatnie przepuszcza.
Bedek:
Macie racje "lewizny" trzeba szukać, stawiam na uszczelki pod kolektorem choć zastanawia mnie fakt dlaczego to się dzieje tylko jak jest zimno i nie ma znaczenia czy silnik ciepły czy zimny
mlodzieniaszek:
Otoz odpowiedz jest bardzo prosta -metal,plastik cy guma ,czyli wszystko co jest uzyte w dolocie pod wplywem zimna poprostu sie kurczy i wtedy z tad sie biora nieszczelnosci.
przed wymiana czegokolwiek sprawdz czy kolektor jest dokrecony na wszystkie sruby oczywiscie odpowiednim momentem choc jezeli ktos ma troche doswiadczenia to zrobi to bezproblemowo.
Juz chyba z rok nie robilem zadnego X-typa ale z tego co kojarze to miedzy kolektorem a glowica jest plastikowa listwa w ktorej osadzone sa uszczelki ale nie pamietam na 100%
Bedek:
Tak masz rację jest tam takie coś plastikowe.
Ja wszystko rozumiem - zimno, kurczenie gumy, metalu, plastiku ale jak silnik się nagrzeje to nawet przy tęgim mrozie pod maską jest ciepło i już wtedy o kurczeniu nie ma mowy a błąd jest.
Na razie zrobiłem prosty test tj podczas pracy cały dolot popisikałem plakiem miałem nadzieje że jak psiknę w miejsce nieszczelności to silnik zaciągnie plaka i się zakołysze ale nic takiego nie nastąpiło - znalazłem tak już wiele nieszczelności w różnych autach a tu nic nie dało. Chyba w tygodniu zakupię komplet świec ( zmienię przy okazji) komplet uszczelek i rozbiorę ten kolektor.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej