Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)
auto nie reaguje na kluczyk
xsnailx:
sprobuj 3 razy odpalic ze slotu, potem powinno byc normalnie. procedura sprawdzajaca w tym module wylacza sie po 3 poprawnych odpaleniach z tego co czytalem w jakims manualu
Darciowezu:
Miałem to samo
na brytyjskim ebayu znalazłem firmę wysłałem kluczyk i po 3 dniach odesłano mi działający kluczyk
Zapłaciłem 40 funtów plus 2.20 za wysylke
http://www.ebay.co.uk/itm/Jaguar-5-Button-Key-Fob-Remote-Repair-Service-Jag-XF-XK-XKR-/142507489654?_trksid=p2047675.l2557&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&nma=true&si=tr%252BElzn%252FvK7IfPFqQiFjwhddxZA%253D&orig_cvip=true&rt=nc
seba185:
Możliwe że jak jest słaby akumulator bo był rozladowany i auto zostało odpalone z kabli to to też może być przyczyną że auto nie widzi kluczyka? Nie możliwe że kluczyk się uszkodził bo to się stało po odlaczeniu akumulatora. Naladuje akumulator i może wróci wszystko do normy to napiszę co i jak
seba185:
Wszystko już wiem. Przepalil się jakiś moduł co jest w bagażniku który odpowiada za komunikację keyless go z kluczykiem. Teraz pytanie czy istnieje możliwość włożenia używki i na nowo zaprogramować to z kluczykiem lub ewentualnie gdzie mogą mi naprawić stary?
Nawigacja
Idź do wersji pełnej