Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)
Realne spalanie v6 i sv8
Jedrzej:
4.0 S-type miasto, Gdańsk, korek korek, koooorek, puszczają światła, ogień, do 60, stop.. korek ... ... ... 60 stop...... potem 80, i po drodze stop, i znów... silnik nagrzany, gaszenie, na miejscu. Infrastruktura Gdańska, kumuluje korki na pewnych odcinkach, a między nimi około kilometra pusto, ogranicznia do 60 70, każdy depnie... i zaraz stoi, ... zagrzeje się gasi, stygnie, i tak codziennie, rezultat.. 20... traska, schodzi od razu do 12. może tu jest ten rozstrzał radzieckiej katiuszy.
tomasz:
Poznań - 9,5km do pracy po drodze 18 świateł i nic więcej nie potrzeba , żeby uzyskać między 16 - 18 litrów przy 3.0
niewaskieauto:
a ja i Choina w łodzi tu jest dopiero poyeb...... jazda bez trzymanki kooooooorrrrrrrek i nic więcej no może czasem trochę prędkościomierz ruszy wskazówke
Driv3rrrr:
Krzychu albo wy macie po 10km do roboty i jeździcie w mały ruch albo nie wiem. Ja swoim kocurem robie dystans 5-6km + dni do roboty wtedy 13km w jedną stronę. Czasem dni z korkami jak cholera, czasem prawie pusto na drodze. Wychodzi tydzień w tydzień bite 16-17l LPG czyli 14-15l PB i podobnie komp pokazuje zazwyczaj między 13,8-14,5. Także identyko jak u was.
Ja mam 6 świateł na uczelnie, a do roboty mam 11 światełek. Czasem sie oblatuje na zielonej fali połowę, a bywa ze stoje po 3-5 zmian. Także można powiedzieć że natężenie postojów i ruchu nie jest jakieś wielkie.
A w trasie nigdy nie pokazał komp mniej jak 9l. Chyba ze jechałem do 100 km/h :)
niewaskieauto:
no to napisze tak jestem zadowolony ze spalania mojego auta, pali tyle ile wleje nic nie zostawi na później
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej