Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)
Realne spalanie v6 i sv8
koc:
Witam Szanowne Grono!
Jako potencjalnie zainteresowany zakupem xfa z lat 2007-2011 mam pytanie jakie jest realne spalanie w polskich warunkach (miasto z korkami, trasa do 120, autostrada 160-170) dla tych dwoch silnikow. Chetnie pocztytam tez o ewentualnych wadach tych konstrukcji. Jak rozumiem obydwie wersje gazuja sie bez problemu?
Obecnie jezdze range roverem 4,6, niestety zmienil mi sie tryb uzytkowania auta i zaczalem daleko jezdzic, a spalanie 24L lpg na 100km autostradki przy 140kmh nie jest akceptowalne na dluzsza mete. Cudow nie oczekuje, ale takie 18l z xf sv8 by bylo mila wiadomoscia:) Ze zrozumialych wzgledow sklaniam sie ku v8, ale nie chce by sie okazalo, ze zamienil stryjek...
Z gory dziekuje za informacje i komentarze
Pozdrawiam
Driv3rrrr:
Kolego zajrzyj do tego działu dokladnie i do dzialu s-type, xj 350. Postów od groma ze spalaniem. Tam sa te same silniki
koc:
Witam
Przeszukalem wspomniane dzialy, ale nadal nie wiem z jakim spalaniem trzeba sie liczyc w doladowanym v8 przy 160 na autostradzie...
Pozdrawiam
Driv3rrrr:
Az tak to nikt raczej nie powie. Myślę ze około 16l trzeba liczyć wtedy. Co do 3.0 to nie bierz w XF, będzie troszke przymulony, a spalanie identyko jak w wolnossacym 4.2.
niewaskieauto:
11,5 litrów benzyny właśnie w tej chwili tyle spalił na trasie i cały czas tempomat ustawiony na 160km/h
dopiero wysiadłem z auta po przejechaniu 150 kilometrów
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej