Ok zamówiłem sobie na jutro zestaw naprawczy (mam nadzieję, że właściwy) Frenkit 243042 tylko mam pewien problem. Wymontowałem zacisk, wyjąłem osłonę i tłoczek ale nie mam pojęcia jak zabrać się za to ramię od ręcznego. Śruba na ramieniu wydaje się być zespolona z tym ramieniem a pod nim jest taka mała na torx ale wygląda na trudną do współpracy. W zacisku po tłoczku została jeszcze śruba która rusza się razem z ramieniem a na samym dole jest zabezpieczenie (seger) - ktoś wie z czym to się je bo nie chcę na siłę ciągnąć ?
Update: mam sprytnego sąsiada i mi wymontował ale niestety złe wieści - bo ta "ośka" od ręcznego niestety skorodowała i zapewne tego już nie uszczelnię. Osłona prochowa tej ośki się uszkodziła i dlatego skorodowała co powoduje wyciek. Pytanie za 100pkt. czy da się kupić sam tylko mechanizm ręcznego za przyzwoite pieniądze czy tylko nowy zacisk ? Ewentualnie zakup używanego zacisku licząc na to że jakiś czas wytrzyma ? Podobno identyczne samoregulatory były montowane w Audi B4 - muszę jutro popytać w sklepie może coś się uda dobrać.