Dział Techniczny > XJ X300, X305, X308 (1994-2003)

Skaner do odczytu OBD

<< < (4/5) > >>

booschmen:
Ja mojego podlaczalem przez zwyklego OBD II (uniwersalny skaner) bo VAG tylko grupe VW obsloguje no wiec uniwersalny skaner jest w stanie odczytac kody z silnika, opisac je co do czego oraz skasowac i to samo robi ze skrzynia biegow, nic poza tym ale najwazniejsze sprawdzi. I kosztujew chyba ok 200-300zl

krzysztofk:
witam, wiesz może jaki skaner powiecmy do 1000 zł zdiagnozuje dobrze s-typa?

czy mając elm327 i program do forda, czy jak ford to jaguara też dobrze sprawdzi?
http://allegro.pl/maxitest-wersja-ford-obd2-oprogramowanie-elm-327-i2771915207.html

chciałbym sprawdzić silnik i skrzynię automatyczną w s-typie

jano86:
Podbijam temat. Przeglądając allegro można znaleźć mnóstwo ofert na skanery OBD II (USB oraz bluetooth) w cenach nawet poniżej 50zł.
Czy taki skaner (plus darmowe oprogramowanie z neta) połączy się z x308 i będzie w stanie wskazać błędy?

pablo21:
Odczytasz kody błędów silnika oraz niektóre błędy skrzyni biegów.

jano86:
Wg. opisów możliwe jest również kasowanie błędów, wym oleju(nie Jag). Czy te funkcjonalności też poprawnie działają? Czy ktoś z forumowiczów używa takiego interfejsu, albo może polecić jakiś konkretny model?

Wtyczka przydałaby mi się też w innych autach moich i rodzinki, a ceny są smiesznie niskie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej