Dział Techniczny > Technika ogólna, Literatura

CB

<< < (6/10) > >>

qbaty:

--- Cytat: optre w Kwiecień 10, 2009, 15:02:30 pm ---Antena o długości fali bylaby zeczywiście najlepsza, ale nie wiem czy ktoś zechce mieć na dachu antene o długości 11,1 metra.

--- Koniec cytatu ---

--- Cytat: qbaty w Kwiecień 09, 2009, 20:00:31 pm ---Optymalnie byłoby gdyby antena miała długość fali radiowej (chyba jakoś ponad metr).

--- Koniec cytatu ---
No to troche sie pomyliłem ;) Ale nigdy nie byłem dobry w tych falowych klockach ;)

--- Cytat: optre w Kwiecień 10, 2009, 15:02:30 pm ---   Filtr zasilania

--- Koniec cytatu ---
To jest podstawa, żeby nie było słychac trzasków od wycieraczek, elektrycznych szyb, centralnego zamka, kierunkowskazów, itp.

optre:
Częst sam filtr nie wystarczy, szczegulnie w starch autkach, mozna wtedy spróbować równolegle podłączyć kondensator o dość sporej pojemności.

artleks:
Tak wiec - zasieg poza miastem okolo 20 km w miescie ok 15 km - szumow nie ma zadnych - nawet jak nic nikt nie mowi to sprawdzalem czy mam wlaczone. Antena oczywiscie na srodku dachu - jak przerzucilem na klape bagaznika to sie zasieg troche pogorszyl. Pytanie oprocz 19 kanalu do czego sluza pozostale?  ??????

oskioski:
9 - ratunkowy  nie zawsze działa
4 - 3city komunikacja miejska
pozostałe to tak żebyś mógł pogadać choćby ze mną - :-W jak powiem przejdź trzy wyzej to wiesz że na 22 i mozemy spokojnie sobie sami pogadać
Na mazurach ustaliliśmy że jak zobaczymy się na drodze to wrzucamy kanał jagowy właśnie 22
Np w niemczech polacy wywołują się na 22 , a będąc w iTAlii 23 dla polaków - ale najlepiej zapytać przed granicą TIRki bo mogło się zmienić
no i pamiętaj o slangu w jakim mówią na radiu
suszarka, miśki , federalni , miśki na hulajnogach , margines, zatwardzenie itp .................... :-super :-super

oskioski:
I mam super zadanie dla Ciebie Rocco  :-super
W dłuuuugie letnie wieczory , mógłbyś sprawdzić jak wygląda sytuacja z legalnością radia w europie.
Nie wiem czy wiesz , ale do niedawna w Polsce CB było rejstrowane w urzędzie i tylko takie było legale w innym przypadku mogłeś zapłacić mandat dośc wysoki i natychmiastowy demontaż .
jak to wygląda w innych krajach , bo moze sie zdażyć że np. pojedziesz do francji i słono bekniesz .
sam bym poszperał , ale za bardzo nie wiem gdzie szukać , i poza tym nie chce mi sie  ::) ::) ::)
ale i tak  :-thank :-thank :-thank :-thank :-thank :-thank bo wiem że sprawdzisz  :P :P

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej