Dział Techniczny > Technika ogólna, Literatura

CB

<< < (5/10) > >>

blackyR:
Ciepło sie zrobiło i antenki chcecie już wytawiać tak...  no ładnie :-haha

artleks:
Tak wiec zdaje relacje:
Kupilem antene President i radyjko - nie wiem jakiej firmy  :-haha :-haha chcialem jak najmniejsze. Dali mi jeszcze jakąs gumową podkładkę i wtyk do zapalniczki - po zamontowaniu wszystkich prosilem o marginesiki :-super :-super
Szerokości :-super

Batman:
Jezeli szukasz czegos co bedziesz mogl uzywac w obu autach polecam takie radyjko http://www.allegro.pl/item598163614_radio_cb_cobra_75_wxst_hurt_myslowice.html

sam uzywam juz ze 3 lata, jedno mi padlo zakupilem drugie, do tego mam długiego bata, komplet kosztowal mnie kolo 600 złotych ale za to nie mam dziur w aucie a zbiera calkiem przyjemnie.

artleks:
hej wlasnie juz jestem po zakupach  :-super

optre:
Małe radyjko .... hmmm , ale czy dobre? Ja mam prezydenta johny 2, nie jest to jakaś super rewelacja, ale ładnie działa, warto wymienić mikrofon na posiadający wzmacniacz, staniesz się wyjatkowo wyraźny dla sluchaczy, sam mam w planie taka podmianke. Qubaty wszystko ładnie opisał, ja bym jeszcze dodał że lepsze są anteny montowane na stałe, sam mam na magnes ale to ze względu na wygode. Bardzo ważne zeby antena była dobrze dostrojona do radia i samochodu. Antena o długości fali bylaby zeczywiście najlepsza, ale nie wiem czy ktoś zechce mieć na dachu antene o długości 11,1 metra.

Ja mam taki ładny zestawik:
   President johny II
   President Missiuri
   Filtr zasilania

Obudowe radyjka polączyłem dodatkowym grubym przewode z masą auta, wtyczke do zapalniczki uciąłem i podlączyłem przez dodatkowy bezpiecznik bezpośrednio do akumulatora. W planach mam jeszcze podlączenie radyjka do systemu audio, zastanawiam się jeszcze jak dokładniej to będzie działać, mam duzo pomysłów, mysle nad realizacja.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej